Анализатор: Горим боклука и на Нигерия! Хората ли печелят, страната ни ли печели, идват ли приходи от това?

боклук2111133776

,,Защо България гори боклука на Нигерия? Хората ли печелят, страната ни ли печели, идват ли приходи от това? Извинете, но 800 000 тона боклук от Третия свят са влезли в България’.

Това попита в предаването “Още от деня“ по БНТ политическият анализатор Росен Карадимов.

По думите му ГЕРБ започна да губи потенциала си в стратегическата политика, но изрази прогноза, че правителството ще оцелее при вота на недоверие на БСП.

,,Важно е да си дадем сметка за мащаба на проблема с боклука. Необходимо е на различните равнища контролните органи да си взаимодействат ефективно“, смята по темата социологът Антоний Гълъбов.

,,Дълбоко не вярвам, че ролята на опозицията е да свали управлението на всяка цена, ролята на опозицията е да предложи алтернативен вариант на управление. БСП не успя да изгради този образ на управленска алтернатива. БСП винаги се опитва да реагира максимално остро на всяка ситуация“, каза още Гълъбов и допусна, че с кризите покрай водния режим в Перник и боклука от Италия “се тестват страховете на хората“.

Най-вероятно и други места у нас ще бъдат засегнати от водна криза, защото това не е само водната криза на Перник. И ако в този случай можем да търсим причините в остарелите водопреносни мрежи, то в случая с боклука просто липсва разумно обяснение, коментира Росен Карадимов.

,,С този ход на вота на недоверие за първи път БСП стъпва на терена на реалната екологична тема и тук ми се струва, че пробивът, който може да направи, е изключително голям, защото сегашното поколение е отдадено само на екологията, а тя е лява идеология“, допълни той.

,,Въпросът с водната криза е мегаполитически, който изисква експертни действия и политическо говорене, тъй като само с второто този проблем няма как да бъде решен, трябва и експертно мнение. Но не мога да приема тезата за политически пиар от страна на Нинова и БСП. Проблемът е от последните 10 години, през които са изхарчени десетки милиони средства без видим резултат. Цената на водата беше покачвана многократно през последните години, започна от 1 лев и в момента в София е 3 лева и никой не може да каже къде са отишли парите ни. Цената е била увеличавана, но инвестиции в инфраструктурата не са направени“, коментира Карадимов.

Новини БГ

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.

БУДНАЕРА не разполага с ресурсите да проверява информацията, която достига до редакцията и не гарантира за истинността ѝ, поради което, в края на всяка статия е посочен източникът ѝ, освен ако не е авторска. Възможно е тази статия да не е истина, както и всяка прилика с действителни лица и събития да е случайна.

Научете за преследването на Фалун Гонг от комунистическата партия

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...

Събития+      Открития+      Фалун Гонг      Китай      Наследство