Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Поголовното изсичане на гори от ГЕРБ оставя България без вода до 5 месеца… Изнесоха дървото в Гърция за трохи, България изсъхва

Бойко дърва

Поголовното изсичане на горите на България, което продължава вече 10 години (управлението на ГЕРБ), съпътствано от голята суша, което започна от края на Юли 2019 до момента, водят до изключително тежка водна криза за цяла България, а не само за Перник, който влезе в новинарски емисии на медиите.

Изсичането на горите, които основно бяха изнесени за дървопреработка към Гърция, а също и за западни преработвателни предприятия в България, които произвеждат ламинати и паркети, доведе до рязко намаляване на подпочвените води.

По този начин валежите и язовирите сами по себе си не са достатъчни да осигурят нужния обем водни ресурси.

Освен това, абсурдът, който се случва в България – във времена уж на “модерни” технологии – 75% от населението в градовете и 98% от населението в селата да се отоплява на дърва, при наличие навсякъде на електричество, а вече и на газификация – е особен род престъпление от страна на държавата, която го допуска.

Съвсем скоро ще е налице национална водна криза в цяла България, защото не е само язовирът, който захранва Перник, вода няма във всички язовири в цяла България.

Критично е нивото на водата в язовир Йовковци, който захранва Велико Търново и региона и може да стигне са между 3 и 5 месеца. Критично ниско е нивото на язовир Жребчево, където водата ще достигне за максимум 4-5 месеца. Изключително ниско е нивото на високопланинският язовир Белмекен.

Много е ниско и нивото на язовир Студен Кладенец.

Дълго отлаганата реформа на начина на отопление, както и на управлението на водите – сега дават своите резултати. Решението обаче няма да е лесно, освен ако Госопод не изпради обилни дъждове, като проява на своята Милост. Но дали сме я заслужили?

Източник: Село.бг

Заглавието е на https://www.informiran.net/

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!