След като плащаме „Гражданска отговорност“, защо плащаме винетки? След като в цената на горивата има включен акциз, защо плащаме „Гражданска отговорност“?

Untitled-14

България е единствената страна в света, в която плащаме за всичко по два пъти!

Това е заключението на икономисти от ЕС, които буквално не разбират идеята как така българите плащат по няколко пъти за едно и също нещо и се съгласяват безропотно с това.

Ето няколко примера с които са се сблъскали икономисти от държавите Белгия, Италия и Австрия, които и до днес са без отговор от компетентните институции в България:

– Плащаме данък МПС, от който се отчислява сума за поддръжката на републиканската пътна мрежа. Но пък за същото това в България се събират пари от акциза на горивата, “Гражданската отговорност” и така наречените “Винетки” , което пък автоматично означава, че в България, за да използвате републиканската пътна мрежа на страната плащате на 4 места за едно и също нещо!

Естествено правителството на България не иска на това да се дава гласност, но пък всичко това е видно в законите на тази страна.

Всъщност така наречената “Гражданска отговорност” е законен рекет от страна на така наречените борчески групировки в България, които днес вече се наричат застрахователни компании и никой в България не е наясно, защо всички трябва да плащат тази отговорност при положение, че ако се случи някоя лека катастрофа никое застрахователно дружество не заплаща реални обезщетения, а за по тежките случаи се водят дела с години.

Но пък за сметка на това държавата се грижи за тези частни компании, въпреки че това е забранено от закона на ЕС. Всъщност в България всеки един данъкоплатец си плаща за всичко по няколко пъти, но това явно няма значение, за българина след като дори е съгласен да плаща на данъците, данък както често се случва с горивата, електроенергията и стоките от първа необходимост.

Информиран. нет

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...