Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Цвета Караянчева счита, че Радев не се справя като обеднител на нацията, както Бойко

За трите години начело на държавата президентът Радев няма с какво да бъде запомнен.

Това каза председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, в интервю за предаването „Неделята на Нова“ по Нова телевизия.

„Аз трудно коментирам президента, защото той винаги говори едни и същи неща.

Няма как да го коментираш по нов начин. Чисто институционални отношенията са добри, но когато се изказваш като политически лидер, когато само критикуваш, когато не признаваш дори и едно добро направено и когато три години вече си на власт, а ти нямаш нито една запомняща се кауза.

Ако се върнем в годините назад, президентът Желев беше първият демократично избран президент.

Президентът Стоянов каза онази фраза „нека затворим фабриката за илюзии“, когато беше най-трудно, най-тежко, той помогна в този най-труден момент.

Президентът Първанов – “Българската Коледа”, нещо уникално, което продължава и до днес. Президентът Плевнелиев – човекът, който затвърди евроатлантическия курс на България.

С какво ще запомните до момента президента Радев? Аз няма с какво да го запомня до момента, освен едни консултации”, коментира Караянчева.

“Виждаме някакво заглавие в медиите, веднага се използва като възможност да се събере някакъв съвет, който да обсъжда и оттам-нататък – нищо. Какво стана с „Апартаментгейт“, със свинската чума, с Изборния кодекс? Сега иска да променя Конституцията.

За да използва момента медийно,да вземе някоя тема, да блесне, да се изкаже чисто политически, да атакува премиера.

Много е лесно да говориш, когато нямаш абсолютно никакви отговорности. Той не се справя като обединител на нацията.

Това е проблемът”, посочи Цвета Караянчева, цитирана от агенция “Фокус”. Диалогът, който трябва да водим, не трябва да го водим от позицията на политически лидери.

Президентът не трябва да говори само хубави неща. Нека да критикува. Но да използваш теми от вестниците и да правиш сбирки, за да задържаш по някакъв начин медийното внимание върху себе си, след това какво? Нищо, дотам“, каза още Цвета Караянчева.

Източник: Актуално

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!