Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Червен октопод дърпал конците в държавата

Синове, дъщери и снахи от комунистическия апарат на ключови позиции

Червен октопод дърпа конците в държавата, заяви от парламентарната трибуна депутатът от коалиция ОДС Яне Янев. Той изтъкна, че властта в България се е върнала в ръцете на шепа хора, които искат да контролират всичко. Модерната еврорекомунизация замени тоталитарната пирамида с нова, която е с три нива на управление, отсече Янев. Първото ниво били общините, които били обсебени от локални мафиоти, производни на местните БКП-кланове. Второто ниво са чисто икономическите структури с офшорна и друг вид неясна собственост, които били управлявани от назначени капиталисти, чиито юзди се дърпат от старата Държавна сигурност. Третото ниво било парламентарното мнозинство, Министерският съвет и на самия връх Гоце с нова Държавна сигурност, завоалирано с новото ФБР.

Този октопод вече излезе на светло и взе цялата икономическа, законодателна, изпълнителна и съдебна власт, заяви от трибуната депутатът. Според него пътят пред старата комунистическа олигархия е бил открит от червения цар. Синът на секретаря на ЦК на БКП Димитър Станишев е шеф на правителството, снахата на секретаря на ЦК на БКП Иван Пръмов – Меглена Кунева, е единственият български еврокомисар, внукът на члена на Политбюро и дългогодишен идеолог на комунистическата партия Борис Велчев е главен прокурор, обясни Янев.

Ексфинансовият министър и днешен зам.-председател на парламентарната комисия по бюджет и финанси Милен Велчев е брат на зетя на члена на Политбюро Стоян Марков. В левия сектор на Народното събрание пък седяла осиновената внучка на Тодор Живков – Евгения Живкова. Встрани от тях, но с целия си арсенал от кукловодски прийоми е т.нар. кръг “Монтерей” на вечния Любен Гоцев, който продължава да изпълнява поръчки на злокобната ДС, категоричен е народният представител.

Галениците на комунизма станаха храненици на демокрацията, смята Яне Янев. Според него 18 години след тоталитарната епоха България се управлява отново от същите фамилии. Децата, възпитани в дух на омраза към западните демокрации, днес са сложили наколенките пред онези, които ненавиждаха преди 10 ноември, каза депутатът. Той допълни, че същите тези хора отново са в мерцедесите, в Евксиноград и по върховете на държавата. Според него това е кланова солидарност, тясно сплотена от семейни и икономически връзки, която се е превърнала в политическа мафия. Това явление няма аналог в Европейския съюз, но е добре заимствано от путинизация в Русия, смята Янев.

Оттук до пълното опорочаване на демократичното устройство има само една крачка, смята лидерът на “Ред, законност и справесливост”. Той призова обществото да се пробуди и да предприеме действия. Време е до следващите избори да върнем държавата на гражданите, добави Яне Янев.

Миглена Славова

Източник/ци: Всеки Ден

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!