България е най-големият износител на проститутки в ЕС

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Агенция Франс прес съобщава, че България е един от най-големите износители на проститутки в Европейския съюз и има една от най-развитите мрежи за проституция на континента.

АФП цитира ново проучване, направено от българска неправителствена организация, според което в град Сливен, който има население от 100 хил. души, една от всеки 15 жени на възраст между 15 и 30 години се занимава с проституция.

Това е социална катастрофа, казва Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията /ЦИД/.

Организацията е открила, че българските проститутки, които работят в чужбина печелят около 7% от брутния вътрешен продукт на страната, което е еквивалент на страни като Тайван и Южна Корея.

Според най-консервативни пресмятания, българските проститутки в чужбина печелят межзу 900 млн. евро и 1.8 млрд. евро годишно, което е равно на 3.6% до 7.2% от БВП на България за 2006. Според доклада на ЦИД, около 18 хил. до 21 хил. български проститутки работят в цяла Европа, най-вече в страни като Франция, Италия, Испания, Германия, Белгия, Холандия и Гърция.

Няма надеждни данни за секс трафика, поради неговия характер, но е известно, че една на всеки десет проститутки търси помощта на полицията. В Германия, която има една от най-развитите секс индустрии в Европа, е известно, че 12.7% от жертвите на сексуална експлоатация са от български произход, докато 1.2% са рускини. В Холандия тези проценти са съответно 14% и 10%.

УНИЩОЖАВАНЕ НА СЕМЕЙСТВОТО

Източник/ци: Kafene

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...