Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Д-р Михайлов: Водната криза ще се разреши без революция, но Борисов се бои да не бъде катурнат

”Разрешаването на водната криза ще стане чрез инструментите на управляващата партия, няма да стане по никакъв начин чрез политическа революция или предсрочни избори”. Това каза пред БНР д-р Николай Михайлов - психиатър, богослов.

По думите му Борисов ще заеме позицията на тези, които са без вода, и така ще се справи с кризата.

Анализаторът прогнозира, че водната криза в Перник няма да доведе до падане на правителството. Според него с искането за вот на недоверие БСП е изтръгнала проблема с водата от страдащите хора, но БСП не представлява политическа алтернатива на управлението, тя не може да мобилизира и да оглави широки мнозинства на разгневени хора.

"Изчезващата през водопроводната мрежа вода е метафора на изчезващото национално богатство. Водата изчезва в канализацията, а националното богатство изчезва в джобовете на клиентелната мрежа - в престъпни джобове. Парите са стихия, която не може да бъде овладяна. Те минават като водата през всеки процеп на закона, за да осъществят печалба", смята той. 

Борисов чете всички протестни явления през призмата на това как да задоволи активистите и предводителите на тези бунтове, казва още той.

По думите на анализатора "хората избират по-перспективното - да си сервират секторни победи, като се мобилизират да се борят за частен интерес". Той коментира, че така се изтръгват победи от властта, която е много боязлива, когато въстават срещу нея: "Особено властта на Бойко Борисов. Той се безпокои да не се провали, да не бъде разобичан. И второ - да не бъде катурнат от власт". 

Според него амортизираната политическа среда у нас, примирението на всички, показва знанието за това, че усилията не водят много далеч, "защото сме зависили от външната конюнктура, а и винаги, когато сме се опитвали да решаваме въпросите радикално, сме си навличали на главата допълнителни проблеми".

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!