Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Караянчева: Дано след 12 месеца да се събудим по-смели оптимисти и с по-високо самочувствие. Изпратихме една добра за България година...

Кадър Фейсбук

Честита Нова година - дано след 12 месеца да се събудим по-смели оптимисти и с по-високо самочувствие. Това казва председателят на 44-ото Народно събрание във видеобръщение към българските граждани в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Честита Нова година, скъпи приятели! Изпратихме една добра за България година. През изтеклите 12 месеца бяхме свидетели и участници и в избори, и в политически вълнения и в тържествени моменти, като отбелязването на 140-ата годишнина от Учредителното събрание и подписването на Търновската конституция. 

През 2019 г. продължи плавното повишаване на доходите на работещите българи и пенсионерите. Когато на парламентарните избори през 2017 г. обещахме 1200 лв. средна заплата докрая на мандата, мнозина не повярваха, но ето, че това обещание на парламентарното мнозинство е факт година и половина преди поставения срок. Продължиха заявените мащабни инвестиции в образованието, инфраструктурата, здравеопазването. Макар и постепенно всичко това се усеща. 

Бюджетът за 2020 г., който Народното събрание прие, е гаранцията за твърдото ни намерение да продължим по този път.

Според последните социологически данни оптимизмът на българите се повишава, песимизмът, макар и с малко се понижава. Може би това не е категоричният скок, който бихме искали да видим, но е знак, че страната върви в правилната посока. 1 януари винаги е повод за равносметки и планове за бъдещето. На всеки 1 януари правим списъци от цели за постигане, върхове за изкачване, недостатъци, които искаме да преодолеем. Дълбоко в себе си се надяваме, че от 1 януари започва нов етап от живота ни, в който няма да допускаме старите грешки, а ще сме по-добри, по-успешни и по-щастливи“, каза Караянчева.

„В личен план пожелавам на всички вас да се случи точно това. Всичко, което ви тежи да остане затворено в отминалата година и всичко, за което мечтаете да дойде с новата. Вярвам, че политиките ни ще бъдат още по-фокусирани върху повишаване на благосъстоянието на българските граждани и ускоряване на растежа на икономиката на България. Дано след 12 месеца на тази дата да се събудим по-смели оптимисти и с по-високо самочувствие. Бъдете здрави, бъдете щастливи, бъдете успешни. Нека силата бъде с вас!“, пожела Караянчева.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!