Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Кметът на Перник: Благодаря, г-н премиер! – Юруш на усвояването?

Нивото на яз. "Студена" стигна мъртвия си обем, Борисов спешно отпусна НОВИ 35 млн.лева на Перник – УСВОЯВАНЕТО продължава КАКТО ПРЕДИ?

Лиляна Павлова през 2016 г.: Държавата дава 32 млн. лв. за язовир ”Студена”, няма да има воден режим в Перник! ВИДЕО

big_19ae

Благодаря, че направихте този подарък за мен и перничани навръх рождения ми ден. Това заяви кметът на Перник Станислав Владимиров след срещата си тази вечер с министър-председателя Бойко Борисов във връзка с водната криза в миньорския град, предаде новини.бг.

Борисов обяви, че отпуска още 30 милиона лева за решаване на водната криза в Перник. Така сумата нараства на 35 млн. лв. с дадената по-рано финансова помощ. Това стана по време на брифинг след извънредно заседание в Министерски съвет.

„Утре като получат парите, на 31 до 4:00 часа ще работят машините и бригадите и на другия ден, на 1 януари, ще продължат“, обяви министър-председателят.

„От днес МВР прави проверка на всички ВиК в страната“, добави той.

,,Догодина Перник ще реализира и цялостен воден проект за 120 млн. лева, след който ще има чисто нови пречиствателни станции и довеждащи водопроводи и нова ВиК мрежа. Това не е правено през последните 70 години. Така че това е най-големият подарък, който можеха да получат перничани в днешния ден. Благодаря, г-н премиер“, каза в заключение Владимиров.

По-късно пред журналисти икономическият министър Емил Караниколов уточни, че в северния град акцията е във връзка с управлението на отпадъците.

Той изрази надежда, че режимът в Перник ще бъде отменен в края на януари при дебит между 400 и 900 литра в секунда (в момента е под 200 – б.р.), като за целта предстои тежка работа – с влизане на обучени специалисти в пещери, пълни с вода, както и сондажи в района на самия язовир, които трябва да се правят внимателно, за да не бъде засегната екосистемата.

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!