Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Пак милиарди му не стигат на Борисов? Що не вземе да ви не тегли едни по дебели ЗАЕМИ? Борисов: Нужни са милиарди, за да работят ТЕЦ-овете на алтернативни източници

В Пловдив вече го чуха? Що да не теглят на пловдивчани един по дебел ЗАЕМ: Огромен заем от 120 млн. лв. иска да изтегли община Пловдив

Йончева зове Фон дер Лайен и Кьовеши за помощ срещу повсеместната корупция на управляващите в България

Васил Василев разкри Рецептата за "вечно" управление – "70:30" или Къде отива краденото? 

Огромен заем от 120 млн. лв. иска да изтегли Община Пловдив. На извънредно заседание днес общинарите дадоха "зелена светлина" за започване преговори с Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), предаде БНТ.

В началото на сесията кметът Здравко Димитров изказа мнението си по въпроса. Стана ясно, че с този заем се очаква да се финансират основни за града инфраструктурни проекти. Обектите, които ще могат да се финансират с него, тепърва ще се уточняват, но се знае, че сред тях са пътната връзка между районите Южен и Тракия, пробивът Модър-Царевец и нов мост над река Марица.

В същото време опозицията в местния парламент поиска да се обяви финансовото състояние на общината.

На днешното заседание бе решено и да има повишение на такса битови отпадъци от 1,5 до 1,8 промила. Предвижда се и увеличение на туристическия данък.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!