Следвайте "Буднаера" в Телеграм

”БОЕЦ”: Протестите в подкрепа на Гешев са незаконни, организаторът е търговско дружество

.
Полицията, която бе блокирала района около ВСС

Гражданско движение „БОЕЦ“ публикува документи, които доказват, че протестът организиран от ПИК пред ВСС при избора на Иван Гешев за главен прокурор, е незаконен. Документите са официални и са получени по Закона за достъп до обществена информация.

Припомняме, че на 24 октомври множество мъже, облечени в черни дрехи с качулки, които заявяваха, че подкрепят Иван Гешев бяха охранявани от служители на МВР и Жандармерията, които блокираха центъра на София в района около ВСС и недопускаха никакви други граждани. Главният редактор на ПИК Недялк Недялков заплашваше със саморазправа, а видео със заканите му бе публикувано в социалните мрежи.

"Процедурите по организиране и провеждане на митинги и протести са регламентирани в Закон за събранията, митингите и манифестациите! В ЗСММ четем:

Чл. 2. Събрания, митинги и манифестации могат да се организират и провеждат от граждани, от сдружения, от политически и други обществени организации.

Много ясно и точно е посочено в Закона КОЙ МОЖЕ  да организира митинги и протести и това са само и единствено граждани, сдружения (като БОЕЦ) , политически и други обществени организации! Информационна агениция „ПИК НЮЗ“ ЕООД е търговско дружество и категорично НЯМА ПРАВО ПО ЗАКОН ДА БЪДЕ ИНИЦИАТОР И  ОРГАНИЗАТОР НА ПРОТЕСТИ И МИТИНГИ! Напъна на Недоялко да се натегне на Гешев, демонстрираното раболепие, сервилност и угодничество пред новият господар на прокуратурата вкараха пикаджиите и мутрите на мафията в собственият им капан!

Скандала обаче е още по-голям защото в потъпкването на закона се включват и институциите. СО и СДВР са отговорните за провеждане на подобни масови прояви.", обявяват от ГД "БОЕЦ"


Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!