Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Премиерът нареди: Караниколов и Нанков да седят в Перник! Тръбите са в безобразно състояние

Ще опънем нов магистрален водопровод, държавната компания да действа бързо, разпореди се Борисов

Вина във всеки може да се намери в управлението на този град. Вече като виждат, че полицията започва да се занимава с ВиК, започнаха да се плашат. Трябва да има възмездие за тези, които са взимали заплата и не са правили нищо.

На днешното заседание на кабинета министър-председателят Бойко Борисов не пропусна да нареди на вътрешния министър Младен Маринов да следи ситуацията с водната криза в Перник.

"На Караниколов съм му разпоредил да седи в Перник - водата, която сме договорили с различни фирми, да се разпределя. Където е необходимо, да се изпомпва водата. Там да седи с Терзийски", каза Борисов и така обясни защо министърът на икономиката Емил Караниколов не присъства на извънредното правителствено заседание.

И ето какво още каза премиерът пред министрите за ситуацията с водната криза в града:

"Поставям като задача да го обсъдите, Караниколов съм го командировал в Перник, Нанков също е там. Тръбите са в безобразно състояние, от 1950 г., пропуснато е златно време и сега в условията на криза съм го съгласувал с кмета.

Ще опънем нов магистрален водопровод, кърпим го, но в момента, в който влезе налягането и ги пробива. До този - нов магистрален водопровод, държавната компания да отиде там, максимално бързо да опънем нов водопровод.
Надявам се МВР да установят с наблюдаващите прокурори да установят, затова там са главният секретар и шефът на полицията.
Ще помогнем на града, въпросът е да се ползва всеки час, не ден, за да може да се успокоят хората.
Вина във всеки може да се намери в управлението на този град. Вече като виждат, че полицията започва да се занимава с ВиК, започнаха да се плашат.
Която партия дойде на власт, пита първо за ВиК.
За Добрич водата 80% изтича, но там има воден цикъл и дано да решат проблема.
Има градове, Перник е от тях, сега правят проекта - ще отнеме минимум две години. Помислете, обединените ги, за да не ни цъфтят като сега кризи. Това не може така да бъде. Имало някакъв кран, Караниколов ми се обади, спираш, пускаш и правиш по 150 аварии на ден. Надявам се МВР да изясни тези въпроси и да ги предаде на прокурорите и да има възмездие за тези, които са взимали заплата и не са правили нищо. Един град, за този водопровод, с 16 млн. дългове, няма откъде да вземе пари, освен от правителството"

И се обърна към министър Аврамова. "Ако видите колко малко кметове не пожелаха да се включат в окрупняването на ВиК, Петя вземи го това под внимание", коментира премиерът отново водния режим в Перник.

"Тол системата на 15 януари трябва да почне да работи. Само на Капитан Андреево минават 1200-1300 тира на ден, минават цяла България за 10 лв. Мачкат мантинели, чупят пътища, който иска да кара по страничните", вметна Борисов.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!