Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Бягайте в Банско за Празнично щавене...

...по-скъпи цени от елитни курорти в Европа и по света!

Празнично щавене! В Банско полудяха - искат 4 бона за Нова година!

Собствениците на хотели и ресторанти в зимните ни курорти очевидно живеят на принципа "Ден година храни". Проверка на Lupa.bg показа, че Банско, например, щави празнично с доста по-скъпи цени от елитни курорти в Европа и по света. Доказателството - цената в хотел "Лъки Банско" за 7 нощувки покрай Нова година е близо 4400 лева!

Сравнение показва, че някои от скъпите чуждестранни курорти приемат гости на двойно по-ниски цени. Ето и фактите - в Дубай можете да посрещнете 2020-а срещу 2600 лева в четиризвезден хотел, средиземноморският остров Ибиса предлага ваканцията за 2300 лв., а испанската перла Барселона - 1400 лева.

На петзвезден лукс можете да се радвате в индонезийския остров Нуса Лембонган и Монтрьо, съответно срещу 2500 и 2700 лева, което близо два пъти надолу от цените в Банско.

Дори преди старта на активния сезон в ски курорта цените не са по джоба на повечето отпускари - между 6 и 8 лева за шкембе чорба, около 8 лева за шопска салата, шест лева за боб чорба, таратор - 5, миш-маш за десятка, а агнешката плешка идва на трапезата за около 80 лв.

Друг е въпросът, че тези цени скачат неимоверно още с падането на първия сняг. Много чужденци се оплакват, че има различни менюта - за българи и за иностранци, което създава лош имидж на и без това оплюваните ни курорти.

Източник/ци: https://lupa.bg

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!