Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов подкара джипката: Гледай, всичко е направено. Асфалт, всичко… Скалите пак ще падат, но няма да е на пътя

phpgmxwfl_800x_

Премиерът Бойко Борисов инспектира с джипа ремонта на третокласния път Михалково-Девин-Стойките за Смолян. 

Той вози зам.-министър Николай Нанков и двамата се възхищават на бетонните стени, изградени край пътя, и мрежите, спиращи срутищата, става ясно от публикация на Борисов във фейсбук.

Джипът премина от Кричим до Михалково, в реконструкцията на пътя са вложени 46 млн. лева.

Гледай, всичко хубаво е направено, асфалт, всичко. Скалите пак ще падат, ама няма да е на пътя, обяснява Борисов на Нанков.

Виж коя дата сме днес и да видим колко време ще изкарат преди да им откраднат „котешките очички“. Вечер това като се освети от фаровете става като самолетна писта. Обаче те спират и ги свалят. Не мога да си го обясня, коментира премиерът.

„Тук много рибари идват“, отчете Борисов. „Дано паднат дъждове, виж колко са празни язовирите“,  каза премиерът.

После джипът се спря при работници – „Добър ден!, поздрави той. „Как си, действате, днес ще го приключиме“, каза премиерът и пожела весели празници на хората.

„Виж Нанков, като ви казах да се разплатим за Коледа и Нова година, фирмите да си платят на работниците, сега щяха да ни викат „Дайте пари“, обърна се Борисов към Николай Нанков. Той пък определи пътя като един от най-живописните в България. „Смолян е единствената област без първокласен път“, заяви Нанков.

„От коя партия е кметът на Михалково, не се сещам. Нанков, ти знаеш ли?“, попита спътниците си Борисов.

„Кметът от коя партия е?“, обърна се Борисов към хората от Михалково, които го чакаха на площада в селото. „Всичко е ГЕРБ, от нашата партия е“, отговориха му хората. „Кой е кметът, от коя партия си, че само разпитвам“, обърна се Борисов към кметицата на Михалково.

  „Помниш ли кога го обещах този път? 2018 г., аз каквото обещая, го изпълнявам. По този път съм минавал 10-15 пъти. Догодина по това време трябва да е пуснато КПП-то при Смолян. Проекти има, зимата гърците идват тук на зимен туризъм, лятото на хладно, ние надолу. Минах, разпитах работниците, добре си го направил. Всички бяха доволни, на 15 места поне спрях. Наздорът как е? Да не стане утре да се червим? Ние не го откриваме, исках за Коледа и Нова година да минават туристите по готов път. Ти ще видиш Рудозем-Ксанти как ще се отворят Родопите“, похвали премиера изпълнителя на ремонта.

Министър-председателят издаде и новината, че през месец май следващата година, Николай Нанков ще вдига сватба.

Оф нюз, Епицентър

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!