Следвайте "Буднаера" в Телеграм

„Никой лидер на ККП не се осмелява да заяви, че може да разреши кризата в Китай и да спаси ККП”

Д-р Ли спомена за историята на генерал от военновъздушните сили, който в своето  заявление за оттегляне от ККП обещал, че ако в Китай се появи военна сила, целяща унищожението на ККП, той би се присъединил незабавно към нея. Генералът добавил, че преди това не би изстрелял нито един куршум срещу тази сила, нито би направил нещо, с което да помогне на ККП да я възпре.

Седемнадесетият национален конгрес на китайската комунистическа партия (ККП) е уникален в историята на ККП в много отношения. Той се състоя в специален исторически момент, когато партията е довела себе си до ръба на пропастта, предвещано от публично оттеглящите се от нея хора, чийто брой се увеличава с десетки хиляди души ежедневно. Вътре в партията се разиграва необичайно свирепа борба за лични подредби и разпределяне на властта сред високопоставени служители.

Граждани на Хонконг провеждат шествие в подкрепа на 27-те млн. души, оттеглили се от китайската комунистическа партия и принадлежащите й организации.
Граждани на Хонконг провеждат шествие в подкрепа на 27-те млн. души, оттеглили се от китайската комунистическа партия и принадлежащите й организации. (Epoch Times)

ККП се намира под безпрецедентен натиск, упражняван както отвътре, така и отвън, като най-значима е вътрешнопартийната борба по високите етажи на властта. Като главен редактор на “China Affairs”, У Фан (Wu Fan) посочва, че несправедливостта в системата на ККП е фундаменталната причина за нейните вътрешни борби. У Фан отбеляза, че подобна борба е едно „присъщо зло” за ККП, тъй като факторът, определящ разпределението на властта е вътрешната борба, имайки пред вид, че нито един от служителите на ККП не е избиран от народа.

Ху Пинг (Hu Ping), главен редактор на “Beijing Spring”, приписва свирепата борба вътре в  ККП на предишния партиен диктатор Джиянг Земин (Jiang Zemin), който се е вкопчил здраво във властта, поради своя страх от наказание за престъпленията в инициираното от него преследване на стомилионен Фалун Гонг.

Мобилизирането на военните по време на конгреса е израз на съществуващото напрежение. Това бе най-вече предпазна мярка срещу евентуален военен преврат. Три дивизии бяха разгърнати, за да охраняват Пекин. Освен това властите обявиха тревога от втора степен за периода 28 септември – 29 октомври, задължавайки военните, въоръжената полиция, пожарникарите и Интернет-полицаите да бъдат в готовност двадесет и четири часа в денонощието.

Милионите войници на ККП лесно ще се превърнат в най-голямата заплаха за партията, отбеляза д-р Ли Дайонг (Li Dayong), изпълнителен директор на Световния център за оттегляне от ККП (Global Service Center of Quitting the CCP). Според д-р Ли много военни са осъзнали злата природа на ККП и са се оттеглили от нея публично. „Властта на армията ще бъде върната на хората”, каза с увереност той. „Заявления за оттегляне от ККП се получават от всички краища на седемте главни военни зони, от четирите главни военни квартири на Генщаба и от много други военни единици.”

Д-р Ли спомена за историята на генерал от военновъздушните сили, който в своето  заявление за оттегляне от ККП обещал, че ако в Китай се появи военна сила, целяща унищожението на ККП, той би се присъединил незабавно към нея. Генералът добавил, че преди това не би изстрелял нито един куршум срещу тази сила, нито би направил нещо, с което да помогне на ККП да я възпре.  

Според д-р Гао Дауей (Gao Dawei), председател на Световния център за оттегляне от ККП, нито един трик, използван от ККП за мамене на народа, не може да спре предопределения й крах. Той добави, че съществуват много древни пророчества, предсказващи разпадането на партията. Едно от тях е „скалата на скритите думи” на възраст 270 млн. години и открита през 2002 г. в окръг Пинтан (Pingtang), провинция Гуиджоу (Guizhou). На скалата ясно могат да се видят шест китайски йероглифа, гласящи „Китайската комунистическа партия се разпада”. „Никой лидер на ККП не се осмелява да заяви, че може да разреши кризата в Китай и да спаси ККП”, каза Гао.

Д-р Гао припомни и факта, че от идването на ККП на власт преди 58 години над 80 млн. китайци са умрели от неестествена смърт, в това число и голям брой от самите лидери на ККП. „Докато ККП провежда 17-я национален конгрес, тя продължава да извършва ужасното престъпление на отнемане на органи на живо от практикуващи Фалун Гонг”.

Сред всички сили, тласкащи ККП към края й, книгата „Девет коментара за комунистическата партия” („Деветте коментара”) и масовите оттегляния от ККП, които тя предизвиква, са едни от най-мощните фактори. Прочелите книгата не само се оттеглят от ККП, но и я препредават на много хора около тях.

„Ако разгледате заявленията за оттегляне, публикувани на http://tuidang.epochtimes.com/ , не бихте се усъмнили в тяхната истинност”, каза д-р Гао Дауей. „Много хора разказват за страданията си под комунистическото управление и за това как най-накрая са се пробудили за истината. Заявленията от подобен род са десетки хиляди. Никой не би могъл сам да си ги съчини”.  

Гао насърчи чуждестранните правителства, институции и медии да интервюират хора в Китай. „Непременно интервюирайте доброволците, задържани заради разпространяване на „Деветте коментара” и окуражаване на други да се оттеглят от ККП. Тогава ще видите колко реално е това. Всички служители на ККП знаят, че е истина”.

Освен това Гао изтъкна, че на 17-я национален конгрес ККП не се е осмелила да спомене за нито една от по-големите кризи, пред които е изправена.

Превод Цвета Петкова

Източник/ци: Li Jia, Epoch Times

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!