Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Извънредното положение остави 31643 души без работа! Засега!

Извънредното положение остави 31643 души без работа! Засега!

31 643 са регистрираните безработни лица от 13 март до 1 април или средно по 2934 души на ден са оставали без работа. Това съобщи на брифинг социалният министър Деница Сачева.

Хората, които до този момента са работили, но са нямали договор и съответно не са плащали осигуровки, могат да се регистрират като безработни и да кандидатстват за социални помощи.

„От началото на тази седмица до момента на ден се издават 680-700 болнични. Общо издадените болнични листове са 176 086. От тях по причина карантина – 5282, с указания коронавирус – 2 072”, уточни тя.

„Нарастването на социалните помощи е малко, само с 2 000 души. Към момента 23 000 души получават социални помощи”, каза още Сачева.

Австралийски депутат: Който е близо до ККП е в голяма опасност

„Днес ще има специална заповед от мен във връзка с условията на труд. В нея са включва това работодателите да извършват ежедневен инструктаж на работниците, да се създадат също така и пропускателна организация, ежедневна дезинфезия, редовно проветряване на помещенията, както и временно отстраняване от работа на служители, които имат грипоподобни симптоми“, посочи още министърът.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://otupor.com/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!