Следвайте "Буднаера" в Телеграм

БСП за среднощния брифинг в НС: Целият цирк е, за да няма парламент!

БСП за среднощния брифинг в НС: Целият цирк е, за да няма парламент!

Опозицията от БСП заподозря управляващите, че правят всичко възможно, за да саботират дебатите за актуализацията на бюджета и новият заем от 10 млрд. лв., който властта се кани да вземе. Това съмнение сподели пред Lupa.bg Румен Гечев от Комисията по бюджет и финанси в парламента.

Депутатът съобщи, че той и колегите му са били уведомени в 1 ч. тази нощ за това, че сутрешното заседание на комисията се отменя. Като аргумент бил изтъкнат случая с Хасан Адемов, за когото стана ясно, че е заразен с коронавирус.

„Как така в 12 през нощта съобщават за Хасан Адемов? Това е изключително съмнително, той дори не е в бюджетната комисия. Аз съм сигурен, че е нарочно!“, коментира Румен Гечев и попита риторично:

„Ами ако един полицай от столично управление на МВР е заразен – какво правим – закриваме МВР-то в България ли? Ако един лекар е болен – закриваме болницата ли?“

Народният представител от БСП е убеден, че управляващите използват всяка една ситуация – а в случая и самия Хасан Адемов - за да държат Народното събрание затворено.

„Целият цирк е да няма парламент! И дебатите за актуализацията на бюджета с нашите критики да не се излъчат по медиите. А тука е парламентарна република - те закриват парламента!“, избухна Гечев.

Депутатът от БСП поясни, че парламентарната група на социалистите е категорично против новият заем от 10 млрд. лв. Те ще искат ясен отговор на въпроса защо е нужно да взимаме толкова пари, след като очакваният бюджетен дефицит е в размер на 3,5 млрд. лв.. А фискалният резерв – по думите на управляващите – около 10 млрд. лв.

„Борисов каза, че хазната е пълна – като му е пълна, защо тогава теглят 10 млрд. лв.?“, не спира да пита Румен Гечев.

В същото време парламентите и във Франция, и в Италия - която е най-засегната от кризата страна в Европа - продължават да работят. 

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!