Следвайте "Буднаера" в Телеграм

В Белгия обявиха Църквата на сциентолозите за престъпна организация

След 10-годишно разследване сектата, чийто последователи са Том Круз и Джон Траволта, е обвинена в изнудване и измама

Вчера белгийският прокурор Жан-Клод Ван Еспен (Jean-Claude Van Espen) излезе със заключение за започването на наказателно дело за изнудване и мошеничество срещу 12 неназовани представители на европейския клон на американската Църква на сциентолозите, която според белгийското следствие трябва да се разглежда като “криминална организация”, съобщава Fox News.

Според разследващият прокурор, освен с изнудвания и измами, европейският офис на Сциентологичната църква, базиран в Брюксел, се занимава и с нелегална медицинска дейност, нарушава неприкосновеността на личния живот на гражданите и сключва нелегални бизнес-договори. 

Обвиненията срещу 12-те представители на Църквата са повдигнати след 10-годишно щателно разследване на дейността й. През 1997 г. белгийската Парламентарна комисия по религиозните въпроси призна Църквата на сциентолозите за секта, след което полицията иззе финансовата документация, кореспонденцията й и други документи за разследване на финансовата дейност на организацията.

В ответно изявление сциентолозите обвиниха Ван Еспен в преднамерено гонение. Според тях, през последното десетилетие, с публичните си изяви в медиите, прокурорът е направил всичко възможно да увреди репутацията на Църквата, в резултата на което сциентолозите в Белгия са станали жертва на религиозна нетърпимост и дискриминация. Сектата обяви готовността си да заведе ответно дело за клевета, с което да обори всички обвинения на прокуратурата.

Църквата на сциентолозите е основана на 18 февруари 1954 г. в Лос Анджелис, като първата сциентологична църква се открива още през декември 1953 г. от писателя-фантаст Ел Рон Хъбърд (L. Ron Hubbard) и съпругата му Мери-Сю Хъбърд в Ню Джързи. Белгийският клон на Църквата функционира вече повече от 30 години. Сциентолозите следват строгата система от философски постулати и техники за духовно пречистване и разширяване на съзнанието, кодекс от морални и етически правила, и програма за физическа детоксикация. Цялата “религиозна” доктрина на Хъбърд е изложена в 650 000 страници записки, 6 500 ролки лента и 42 филма. Последователи на правилата на Дианетиката са около 10 млн. души по света, като може би най-известните сред тях са холивудските звезди Том Круз и Джон Траволта.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: BGfactor

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!