Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Калин Сърменов: Трябва да се сложи вечерен час, да има и тука вече пръчка. Нали в Индия ги бият

big_30_40b7

Актьорът Калин Сърменов смята, че трябва да се въведат по-крути мерки в борбата с коронавируса у нас.

Той сподели мнението си по този въпрос в предаването „Преди обед“, където е седмичен гост-коментатор заедно с певицата Михаела Маринова.

„Въпросът е, че ние трябва наистина да се дисциплинираме и да сме наясно, че собствените ни представи за света трябва да останат на заден план. Хубаво е, че на всички ни се иска и публика, и музики, и картини, но просто нещата трябва да бъдат дисциплинирани, да сме наясно, всеки да изпълнява това, което трябва, което ни препоръчват, и нещата ще изглеждат добре.

А не да ходим гордо по Витошка, да се разхождаме по парковете и да обясняваме как всъщност нашите права са нарушени. Колкото по-малоумно се отнасяме към това, толкова по-голям проблем ще имаме“, каза той.

В този момент водещата Деси Стоянова разказа как британците са открили, че техният нулев пациент идва от ски курорта Ишкъл в Австрия, където се е заразил на парти с много хора.

Сърменов коментира темата: „Ние се наслушахме на страшни дивотии. И Борис Джонсън, техният рошав и многозначителен премиер какви ли не ги наговори. Тоест, тъпотията е на всички нива. Той сега е болен и си стои под карантина. Вече подходът е съвсем друг. Затова аз много уважавам начина на мислене на нашето правителство, реакцията на това, което направиха. Подходът, ген. Мутафчийски, въобще целият този щаб, Бойко Борисов, всичко това, което организираха толкова бързо, даде резултати.

И се надявам да дава резултати. Ние трябва да продължим да слушаме и да изпълняваме. Ето, днес четох за чилийците, които са една от най-мощните икономики в Латинска Америка, от три седмици са си затворили въздушното пространство за Европа. Това са ходове, които ние трябва да разберем, че трябва да ги спазваме. Аз съм привърженик на по-крутите мерки. Смятам, че вечерният час отдавна трябваше да бъде въведен“, каза категорично той.

Тук водещата Деси Стоянова се включи: „С какво ще помогне вечерният час? Има ли значение дали ще излизаш преди 6 или след 6?“, а той отговори: „Има, разбира се“.

„Е, какво е значението като ти пак си излязъл?“, попита отново тя, а Сърменов каза: „Така е, но трябва да се се ограничи излизането. И когато се сложи вечерен час, тука вече има пръчка. Нали в Индия ги бият, видяхте, с пръчката„.

В този момент Михаела Маринова възкликна „Ужас“, а актьорът каза: „Е, как ужас, как да се оправи едно многомилионно население, където всеки си прави каквото си иска. Тоест, затягането на мерките ще дисциплинира нашето отношение.“

Сърменов добави, че трябва да гледаме и добрия пример за справяне с коронавируа – Китай. „Те се пребориха. Значи има някакъв добър пример в това. Защо да не се дисциплинираме и ние“, завърши той.

Би ти ви

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!