Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Фалун Гонг планува бдение пред хотела на Ху

Австралийци отправят се послание към китайския президент Ху Джинтао (Hu Jintao) да се спре нелегалното и неморално отнемане на човешки органи в Китай. Пърт, Австралия, 3 август 2007 г. (Margery Dunn/Epoch Times)

ПЪРТ – Днес практикуващи [медитативната практика] Фалун Гонг възнамеряват да поздравят китайския президент Ху Джинтао (Hu Jintao) с нощно бдение пред хотела му

Президентът на най-гъсто населената в света страна ще кацне днес в Западна Австралия (ЗА), за да се срещне с изтъкнати представители на бизнеса, миннодобивната промишленост и правителството в навечерието на срещата на APEC (Asia Pacific Economic Cooperation) в Сидни.

Президентът Ху ще започне своята 24-часова визита в ЗА с официална вечеря с ключови представители на бизнеса, миннодобивната промишленост и правителството от ЗА, която ще се състои в хотел.

Фалун Гонг протестиращи казаха, че ще проведат бдение пред хотела, в знак на протест срещу според тях нарушаването на човешките права на последователи на Фалун Гонг в Китай.

Очаква се, че утре президент Ху ще посети минни обекти, преди да отпътува за Сидни. 

Двустранният търговски обмен между ЗА и Китай е на стойност $15.3 милиарда на година, а износът от Зап. Австралия за Китай възлиза на $13.8 милиарда.

Китайският премиер Уен Джиабао (Wen Jiabao) посети ЗА миналата година, вицепремиерът Женг Пейан (Zeng Peiyan) посети щата по-рано тази година, а председателят У Бангуо (Wu Bangguo) беше в Западна Австралия през 2005 г..

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!