Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ердоган спасява Турция с двойно увеличение на най-ниската пенсия, данъци от 1 % и отлагане на кредити!

урският президент Ердоган обяви днес, че Турция отлага плащания по кредити и намалява данъците в различни сектори съгласно пакет от икономически мерки в размер на 14 милиарда евро.

На пресконференция той заяви, че броят на заразените в Турция се е увеличил двойно за 24 часа. Ердоган поиска от банките да не ограничават кредитите и компаниите да не намаляват работните места.

“С пакет, който наричаме” Щит за икономическа стабилност “, ние отпускаме 100 милиарда турски лири, за да намалим ефекта от пандемията COVID-19”, каза Ердоган. Ще има и помощ за домакинствата с ниски доходи, включително тези с минимални заплати и пенсионерите.

“Най-ниската пенсия ще бъде увеличена до 1500 турски лири (около 230 долара)”, каза Ердоган.

Ще бъде намален данъкът върху добавената стойност на вътрешните полети до 1% от 18 за период от три месеца, каза президентът. Ердоган обяви и мерки в подкрепа на авиокомпанията „Туркиш Еърлайнс“, която, според него, е силно засегната от кризата след отменените полети заради вируса.

Държавата ще раздава и маски и дезинфектанти на хора над 65-годишна възраст, каза президентът.

По-рано турското Министерство на вътрешните работи нареди да бъдат затворени сухопътните и железопътните граници с Гърция и България заради новия коронавирус.

Турция вече обяви редица мерки в опит да ограничи разпространението на вируса, като ограничения за пътуване в 20 държави и затваряне на училища, университети и публични пространства, включително институции като кина и театри. Досега Турция е регистрирала един смъртен случай и 98 заразени.

Източник: ИнфоБургас

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!