Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Александър Маринов: Да се въведе военно положение е глупост, какво "военно" има в този момент!

Освен некадърно предложени текстове имаше и некадърно гласуване на закона за извънредното положение. Това съобщи в ефира на предаването на Канал 3 "Офанзива с Любо Огнянов" проф. Александър Маринов, политолог.

"Странно ми е защо никой в България не задейства Закона за защита при бедствия. Тези действия трябваше да бъдат предприети, можеха да бъдат предприети. Аз подчертавам, че те трябваше да бъдат предприети, защото Законът за защита при бедствия е действащ закон – той е задължителен за изпълнение“, подчерта политологът.

"Нужно е прецизиране на термина "невярна информация". Фалшивите новини, това е метафора. Когато се вкара в закон, трябва да се прецезира какво е невярна информация", каза Маринов.

"Това да се въведе военно положение е глупост, какво военно има в този момент, за да се обяви такова положение.Няма как да се въведе военно положение, защото Конституцията не го позволява", подчерта той.

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

"Мерките които се предприемат в България, се предприемат навсякъде по света, дали са добри не мога да кажа", коментира политологът.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!