Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Конспиративна теория или навикът като втора природа

Винаги, когато съм се опитвал да обясня причините, поради които нашето общество е в това състояние, обикновено хора с високо интелектуално равнище са ме апострофирали. Най-честото, което съм чувал, е: “Не съм склонен да приема тази конспиративна теория.”

А “тази теория” изградих върху скромните си познания по историята на Българската комунистическа партия. В университетската си диплома имам тройка по диамат. И все пак запомних някои основни положения от тактиката и стратегията на тази военна по своята същност организация.

След опита за преврат, наречен Септемврийско въстание през 1923, и след атентата през 1925 г. - най-големия за онова време и извършен в християнски храм, българската държава естествено обявява партията, която ги е организирала за незаконна. Нейните членове минават в нелегалност, започват да водят живот на тъмно, или както те използват руския термин - влизат в “подполие”. Но на светлата повърхност на живота комунистите се представят като нормални граждани. Нещо повече, те се втурват в бурна културно-обществена и спортна дейност. Влизат в управата на учителски, женски, пенсионерски, тракийски, македонски и еврейски дружества, дружества на запасни войници, подофицери и офицери. Организират хорове на “червеноризците”, спортни и гимнастически братства, издават литературни вестници... Внедряват се в ръководствата на противниковите партии...Опитът, който натрупват през следващите двадесет години, практиката, придобита по мазета и тайни квартири, се превръща във втора природа на комунистите.

Тази двойственост е смисъл и символ на тяхната идеология и политика до ден-днешен.Те могат блестящо да говорят едно и да вършат съвършено друго.

Застанали начело на държавата, независимо дали с преврат, дали наложени от окупационни войски, или чрез фалшифицирани избори, комунистите не могат да бъдат легални и естествени в поведението си, защото по идейна нагласа и партийно поръчение трябва да са лицемери, с няколко разнолики маски.

На 9 септември 1944 г. те вземат властта, представяйки се за “отечественофронтовци”, но впоследствие всички истински привърженици на идеята за “Отечествен фронт” са отстранени, разстреляни или изпратени в концлагери. А на концлагерите е дадено романтичното наименование “Трудово-възпитателни общежития”.

Така българите заживяха в една “народо-демократична” държава, в която нямаше нищо народно и нищо демократично. В “народния” театър се играеха руски пиеси, в магазините имаше “народен” салам*, а който не харесваше това, си имаше работа с “народната” милиция.

Но неочаквано - както се казва в приказките - този народо-демократичен строй се разпадна. Казват, че от самосебе си, а всъщност на самите комунисти им омръзна народния салам.

Дойде време отново да се сменят ролите и маските.

Сценарият обаче беше написан сръчно и в няколко варианта, режисьорите си знаеха работата, ролите се разпределяха умело и спектакълът потръгна.

Стоп! Ще каже високоинтелектуалният читател! Стига с тази конспиративна теория. Дайте доказателства за нея.

Доказателствата са всекидневно и всекичасно пред очите ни. Атеисти, завършили МВР-школи, проповядват Божието учение така, че светците маршируват под звуците на “Интернационала”. Добре подковани марксисти градят основите на капитализма. Предани на диктатурата на пролетариата политици възторжено водят десницата от поражение към поражение и от разцепление към разцепление.

Тук пак ще бъда апострофиран интелектуално: тези поражения и разцепления са резултат на егоизъм, на самонадеяност, на самовлюбеност, на липса на опит, на глупост...Но не и на сценарий и на подставени хора.

Питам: всички ли в десницата, в съюзите на репресираните, в организациите на запасните офицери, в сдруженията на писателите, в профсъюзите, в земеделските партийки са егоисти, самовлюбени, самонадеяни и глупави!? Или просто сред тях има хора, на които е възложено партийно поръчение да се разделят, да се цепят, да се противопоставят един на друг, за да може любимата партия да владее во веки веков.

Наесен тази конспиративна теория или ще бъде опровергана, или опровержението й ще бъде нейно блестящо потвърждение.

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: Васил СТАНИЛОВ, председател на комитет “Съединение”, Pro-Anti

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!