Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Горанов: Като казах „маргинал“, не съм обидил никого. Не е добра идея да се плаща „на калпак“ като в Гърция

7786e9378c444e4537da04d584200c2d

Естествено сегашната ситуация ще донесе много щети за икономиката. Не може да разделяме на кого първо да се помага – на държавата, бизнеса или хората.

Хората и бизнесът са част от държавата, заяви финансовият министър Владислав Горанов пред БНТ. Той бе категоричен, че не е добра идея да се плаща „на калпак“, по примера на Гърция. 

„Опитваме се да помогнем на всички, които страдат от кризата, но моята и на другите министри роля е да управляваме така, че да не лишим здравната и социалната система да функционират достатъчно дълго“, обясни финансист №1.

Владислав Горанов обясни, че с определението „маргинал“, заради което бе критикуван от доста хора, не е искал да обиди никого. „Маргиналът е човек, който е изгубил връзка с държавата, няма дори лична карта, не праща децата си на училище“, уточни профила на тези, които е имал предвид министърът.  

„Със сигурност няма да излезем сухи от водата, със сигурност ще страдаме. Това изпитание с преразпределение на силите е трудното уравнение.“, не скри Горанов.

Финансовият министър обаче е много изненадан, че след обявяване на помощта 40/б0, че много бизнеси, преди демонстрирали се като успешни, сега твърдели, че са губещи и искат помощ.

„Оказа се, че всички са засегнати. Не е вярно, има много сектори, които работят, макар и с ограничения. Същите бизнесмени бяха готови да вкарват работници от чужбина, от екзотични дестинации, пък сега са губещи.“ 

Горанов обясни, че правителството е минало през много труден момент, изработвайки мерки, които се работят с години само за няколко дни.

Ако нещо не сме уцелили, сме готови да се адаптираме, увери Горанов.

БНТ, Лупа БГ

Най-важното за оцеляване от ККП-вируса (Ухан)

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!