Не хващайте коронавирус - няма къде да ви лекуват

За Бога, българи, не боледувайте от ККП-вируса (COVID-19) - няма къде да ви сложат. При 202 случая на заразени с коронавирус, от които в болница са едва 36 души, капацитетът на Военномедицинска академия (ВМА) и Пирогов е вече изчерпан. Това съобщи в понеделник шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Затова щабът щял да предложи на здравния министър Кирил Ананиев да издаде заповед, с която да задължи всяка болница, независимо от вида и собствеността ѝ, да подготви обособени отделения за болни от коронавирус, оборудвани с реанимационни легла.

"Нямаме истински реанимации"

Ако със заповеди можеше да се оправи една дехуманизирана система, в която има остър дефицит на кадри и която функционира на принципа “повече болни-повече пари”, то нека щабът заповяда в срок от 72 часа новите отделения да се “обезпечат” с реаниматори, анестезиолози, реанимационни сестри. Също и с апаратура, без която скъпите легла - средно по 1500-2000 лева едното - ще си останат просто легла. Пари за респираторите ще се съберат, но за да има интензивни отделения, отговарящи на медицинските стандарти, са нужни преди всичко кадри.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Намаляващият брой на заразени е политическо решение. Само 7% от труповете се отчитат в крематориум. Поръчани са един милион торби за трупове от фабрика през февруари: Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса

8 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАЛИ, Пекин твърди „Няма нови инфекции“

"Преследват ме": изчезват хора, показали истината за Ухан

Назначените да се справят с коронавируса явно мислят обаче по наклона на заповедите. Те могат да застопорят хората по домовете им, но не могат да накарат една нереформирана система да заработи ефективно. Проблемите със специализациите на медиците, с ниското заплащане и лошите условия на труд вече не просто пречат, а направо убиват. В излишък са само леглата - 53 173. С това наскоро се похвали и властта - с болнични легла над средния показател за ЕС: 759 на 100 000 души срещу 504 на 100 000 души средно за ЕС. На първо място е Германия с 800 легла на 100 000 души.

Но ако в България с нейните 368 болници има едва 2063 легла за интензивно лечение, в Германия те са близо 12 пъти повече. Дали някой от щаба си е направил труда да провери колко от тези 2063 легла в 277-те отделения за интензивно лечение наистина ги има? Тези дни реаниматорът проф. Олег Хинков заяви, че “нямаме истински реанимации, имаме фалшиви реанимации”. И прогнозира, че в интензивните отделения ще се влиза след селекция - “болни над определена възраст просто няма да бъдат допускани”. Медикът обясни също така, че за един пациент на изкуствена белодробна вентилация е необходима по една реанимационна сестра на 12 часа, а повечето анестезиолози трябва да бъдат обучени за работа в реанимация.

Ако някой има лошия късмет да се разболее от пневмония

Накрая да споменем и това: ако здравеопазването ще се оправя със заповеди, то нека здравният министър нареди на всички болници да приемат пациенти с пневмония. След запитване на "Дойче веле" от НЗОК съобщиха, че за 2020 година 135 болници са сключили договори да приемат пациенти по клинична пътека 039 - за диагностика и лечение на бронхопневмония и бронхиолит при лица над 18 години, а едва 124 приемат пациенти и по клинична пътека 048 за бронхопневмония при деца. За лечението на възрастен касата плаща 677 лева, а за дете - 935 лева. Така че ако някой има лошия късмет да се разболее от пневмония (с или без КОВИД-19), в повечето болници просто няма да го приемат.

Източник: clubz.bg

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: https://www.lentata.com/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...