Медицинският съвет на първия си брифинг: Здравната ни система не е подготвена

.
Проф. Коста Костов, координатор на Медицинският съвет

Здравната ни система не е подготвена, нямаме необходимия ресурс за борба с коронавируса. На българите няма да бъде спестено нищо и ще бъде казвана истината, такава, каквато е за вируса.
 Това обяви на първия си брифинг проф. Коста Костов, който ръководи Медицинския експертен съвет. 

Костов поиска да бъде наричан координатор, а не председател на съвета. Членовете са - проф. Радка Аргирова, клиничен вирусолог,. проф. Галина Кирова, специалист по образна диагностика, адвокат д-р Мария Петрова, медицинско право, д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър и съдебен експерт, д-р Атанас Мангъров, специаист по детски инфекциозни болести, доц. Васил Велчев, кариолог, проф. Георги Момеков, фармаколог, д-р Валентин Павлов - зам.председател на Българския зъболекарски съюз. Доц. Росен Калпачки, невролог, също е член на съвета, както и Александър Симидчиев - пулмолог, Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио. 

Нашата функция е изготвяне на препоръки и алгоритми за диагноза и лечение на коронавируса, посочи Костов.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Намаляващият брой на заразени е политическо решение. Само 7% от труповете се отчитат в крематориум. Поръчани са един милион торби за трупове от фабрика през февруари: Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса

8 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАЛИ, Пекин твърди „Няма нови инфекции“

"Преследват ме": изчезват хора, показали истината за Ухан

Медицинският съвет има намерение да засили информативността по всичко онова, което е ново в медицината за борба с болестта. Ще даваме две пресконференции седмично и ще създадем Фейсбук портал, където ще публикуваме всичко, което сме създали, допълни той. 

Няма по-важно да се изгради "информационна хигиена" и да се информиране от достоверни източници, каза председателят на съвета. 

Медицинският съвет ще се включи в борбата с разпространението на коронавируса. Съветът ще е независим от Националния оперативен щаб, ръководен от ген. Венцислав Мутафчийски, и ще отговаря на всякакви медицински въпроси, които интересуват всички хора, съобщиха по рано от МС. Съветът ще следи за най-добрите и ефикасни мерки и практики в света и ще ги предлага на кабинета. Брифингите на съветът ще са два пъти седмично, посочват от МС.

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...