Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Медицинският съвет на първия си брифинг: Здравната ни система не е подготвена

.
Проф. Коста Костов, координатор на Медицинският съвет

Здравната ни система не е подготвена, нямаме необходимия ресурс за борба с коронавируса. На българите няма да бъде спестено нищо и ще бъде казвана истината, такава, каквато е за вируса.
 Това обяви на първия си брифинг проф. Коста Костов, който ръководи Медицинския експертен съвет. 

Костов поиска да бъде наричан координатор, а не председател на съвета. Членовете са - проф. Радка Аргирова, клиничен вирусолог,. проф. Галина Кирова, специалист по образна диагностика, адвокат д-р Мария Петрова, медицинско право, д-р Цветеслава Гълъбова, психиатър и съдебен експерт, д-р Атанас Мангъров, специаист по детски инфекциозни болести, доц. Васил Велчев, кариолог, проф. Георги Момеков, фармаколог, д-р Валентин Павлов - зам.председател на Българския зъболекарски съюз. Доц. Росен Калпачки, невролог, също е член на съвета, както и Александър Симидчиев - пулмолог, Константин Вълков, програмен директор на Дарик радио. 

Нашата функция е изготвяне на препоръки и алгоритми за диагноза и лечение на коронавируса, посочи Костов.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Намаляващият брой на заразени е политическо решение. Само 7% от труповете се отчитат в крематориум. Поръчани са един милион торби за трупове от фабрика през февруари: Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса

8 МИЛИОНА ИЗЧЕЗНАЛИ, Пекин твърди „Няма нови инфекции“

"Преследват ме": изчезват хора, показали истината за Ухан

Медицинският съвет има намерение да засили информативността по всичко онова, което е ново в медицината за борба с болестта. Ще даваме две пресконференции седмично и ще създадем Фейсбук портал, където ще публикуваме всичко, което сме създали, допълни той. 

Няма по-важно да се изгради "информационна хигиена" и да се информиране от достоверни източници, каза председателят на съвета. 

Медицинският съвет ще се включи в борбата с разпространението на коронавируса. Съветът ще е независим от Националния оперативен щаб, ръководен от ген. Венцислав Мутафчийски, и ще отговаря на всякакви медицински въпроси, които интересуват всички хора, съобщиха по рано от МС. Съветът ще следи за най-добрите и ефикасни мерки и практики в света и ще ги предлага на кабинета. Брифингите на съветът ще са два пъти седмично, посочват от МС.

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!