Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ген. Атанас Атанасов: Борисов да не държи 70 минутна реча, а да изпълнява задълженията си

.
Атанас Атанасов

За отговорността Никакъв щаб, независимо от високата компетентност на участниците в него, не носи отговорност, защото не е ОРГАН на власт и няма разпоредителни правомощия. Щабът за борба с коронавируса е създаден със заповед на министър-председателя, който е орган!

Орган на власт е и Министерският съвет, който не е заседавал редовно от както е обявено извънредното положение, а отговорен за неговото свикване е министър-председателя!

И министърът на здравеопазването е орган. Има право да издава заповеди, но ... в кръга на своята компетентност. Когато е необходимо разпореждане в областта на повече от едно министерство това трябва да става с Постановление на Министерския съвет, което е отговорност на колективния орган, свикван и ръководен от министър-председателя! А не министърът на здравеопазването наред със своята компетентност да изземва правомощията на колегата си вътрешен министър.

Та. Премиерът Борисов да не държи 70-сет минутни обяснителни речи пред журналистите, а да изпълнява задълженията си на висш орган на власт, за какъвто е избран и ОТГОВОРЕН! 

Лидерът на ДСБ ген. Атанас Атанасов, Фейсбук


Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: https://frognews.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!