Следвайте "Буднаера" в Телеграм

НОВО 20! Миенето на ръцете съсипва имунитета

НОВО 20! Миенето на ръцете съсипва имунитета

Миенето на ръце е едно от основните инструменти за борба с разпространението на вируси, особено по време на пандемията от коронавирус, но то може да бъде и изключително вредно - за това алармира руският алерголог и имунолог Алексей Безсмертний.

Според него измиването на ръцете с почистващи препарати повече от шест до осем пъти на ден пресушава кожата и нарушава защитния слой от полезни бактерии от нея, който предпазва от инфекции. Освен това честото измиване на ръцете уврежда кожата, тъй като сапунът и гелът имат вреден ефект и съсипва защитните сили на организма.

Трябва също така да ограничите употребата на антисептици, които често се използват по време на сезонни обостряния на вирусни инфекции и особено в момента за предпазване от ККП-коронавируса.

Коректното име: “ККП-вирус” – за да разграничим жертвите от виновниците

Безсмертний опровергава и теорията, че антисептиците почистват по-добре мръсотията от ръцете, отколкото обикновеното миене на ръце със сапун. „Антисептиците и мокрите кърпички не измиват мръсотията от ръцете ви, а я разпространяват по кожата. По-добре изчакайте да стигнете до течаща вода, отколкото да рискувате с тях", предупреди той.

Алексей е истинска телевизионна звезда в Русия, където води седмично здравно предаване, предимно за деца, които наставлява как да се грижат за хигиената и здравето си.

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!