НОВО 20! Миенето на ръцете съсипва имунитета

НОВО 20! Миенето на ръцете съсипва имунитета

Миенето на ръце е едно от основните инструменти за борба с разпространението на вируси, особено по време на пандемията от коронавирус, но то може да бъде и изключително вредно - за това алармира руският алерголог и имунолог Алексей Безсмертний.

Според него измиването на ръцете с почистващи препарати повече от шест до осем пъти на ден пресушава кожата и нарушава защитния слой от полезни бактерии от нея, който предпазва от инфекции. Освен това честото измиване на ръцете уврежда кожата, тъй като сапунът и гелът имат вреден ефект и съсипва защитните сили на организма.

Трябва също така да ограничите употребата на антисептици, които често се използват по време на сезонни обостряния на вирусни инфекции и особено в момента за предпазване от ККП-коронавируса.

Коректното име: “ККП-вирус” – за да разграничим жертвите от виновниците

Безсмертний опровергава и теорията, че антисептиците почистват по-добре мръсотията от ръцете, отколкото обикновеното миене на ръце със сапун. „Антисептиците и мокрите кърпички не измиват мръсотията от ръцете ви, а я разпространяват по кожата. По-добре изчакайте да стигнете до течаща вода, отколкото да рискувате с тях", предупреди той.

Алексей е истинска телевизионна звезда в Русия, където води седмично здравно предаване, предимно за деца, които наставлява как да се грижат за хигиената и здравето си.

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...