Водопроводът за Перник гръмна втори път за дни… 30 милиона в джоба на Боко, водата за Перник залива Бучино

Нова авария възниква при тестването на водопровода, който трябва да пренася питейна вода през ВиК мрежата на София до оставения на воден режим Перник, съобщи БНР.

При пробива в тръбата водата е заляла пътя в село Големо Бучино.

Късно вечерта аварийни екипи са започнали работа по отстраняване на теча. Очаква се тръбопроводът, който се изпробва поетапно,  да бъде пуснат в експлоатация през следващата седмица.

Аварията обаче е втора само в рамките на три дни. На 18 март тръбопроводът отново се проби и бликна гейзер близо до автомагистрала “Люлин”.

Строителството на тръбопровода от Мало Бучино до Перник започна на 1 февруари. Съоръжението е дълго 13.5 км, а за него правителството отпусна 27.039 млн. лв.

Парите бяха дадени без обществена поръчка заради “форсмажорни обстоятелства” – липсата на вода в яз.”Студена”, заради която Перник е на тежък воден режим.

Тръбопроводът трябваше да е готов за “35-40 дни”, по думите на премиера Бойко Борисов, но първо работите вървяха бавно, а сега пък пробите все още дават аварии, а днес се навършват 42 дни от началото на работите.

Ако все пак тръбопроводът заработи нормално, той ще докарва вода от водосбора на яз.”Белмекен” през ВиК мрежата на София и така действащият в община Перник воден режим може да бъде облекчен и  перничани ще  имат вода от 6 до 22 ч. всеки ден.

Източник: СЕГА

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...