В болницата в Бергамо се води битка на живот и смърт. Пандемията изглежда е извън контрол

Италия вече значително изпреварва Китай по брой на жертвите на коронавируса. Най-тежко е положението в област Ломбардия. В главната болница на Бергамо – най-засегнатият италиански град от епидемията, се води битка на живот и смърт. Лекари и сестри работят на предела на силите си. Борят се за всеки пациент, за да спасят живота му. Всеки болен е със специален балон на главата, за да ограничи всякакъв контакт с останалите заразени, съобщава БТВ.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

„Всички болници в Северна Италия се препълнени с пациенти със симптоми на коронавируса“, отбелязва Роберто Косетини – началник на интензивното отделение. Състоянието на всички болни е тежко. Разчитат на апаратите да подават кислород към белите им дробове.

Коректното име: “ККП-вирус” – за да разграничим жертвите от виновниците

„Това е много остра пневмония. Огромно предизвикателство за всяка здравна система. Всеки ден при нас постъпват по 50-60 пациенти с пневмония. Те се нуждаят от спешна помощ и от кислород. Поради тази причина ни се наложи де реорганизираме нашата работа на три нива на спешност, за да реагираме на ситуацията“, казва още Косентини.

"Глобалната пандемия от коронавирус трябва да послужи за зов за пробуждане на света... Китайският режим е проблемът, а не решението"

Заразените се задъхват за всяка глътка въздух. Такава е ситуацията е главната болница на Бергамо. В момента това е една от най-модерно оборудваната клиника в Европа. Но коридорите и чакалните са претъпкани с носилки с болни. Пандемията изглежда е извън контрол. Никой тук не е очаквал такова развитие на събитията. Никой в началото не е бил подготвен. Това не е обикновен грип. Това е необичайна пневмония, която убива стотици всеки ден.

„Никога досега в живота ми не съм работил под такъв стрес. Работя в интензивно отделение, често съм имал напрегнати моменти, при животоспасяващи операции. Но сега осъзнаваш, че не можеш да свършиш всичко, правим възможно най-доброто, но осъзнаваш, че не е достатъчно“, обяснява и анестезиологът Лоренцо Грациоли.

Лабораторията също работи на пълни обороти. Въпреки умората, всяка проба трябва да бъде анализирана най-внимателно. Тук се извършват хиляди и хиляди тестове, всеки ден. В Бергамо наричат ситуацията "апокалипсис" и наистина така изглежда. Посланието към всички нас е просто – пазете се!

Най-важното за оцеляване от ККП-вирусът (Ухан вирус)

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Китайският режим разпространява дезинформация, за да скрие произхода на ККП-вируса (Вирус на Китайската комунистическа партия) – ВИДЕО

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Тайната история на коронавирусното биооръжие

Китайският коронавирус е биологично оръжие, създадено от китайската армия

Експерт: Китайският корона вирус е създаден в лаборатория в Ухан като биологично оръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Източник/ци: http://epicenter.bg

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...