Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Десислава Атанасова е забранила аналгин хинина в България, уж по настояване на Брюксел

ss

Острието на Герб Десислава Атанасова е министъра на здравето в България, който през 2012 година е забранил производството и продажбата на аналгин хинин в страната.

Нейният подпис седи под заповедта припомнят запознати и добавят, че тогава е имало множество протести от страна на лекари, които са настоявали това лекарство да остане в производство поне за българският пазар.

Но министърката на здравето Десислава Атанасова е била непреклонна, като дори е обяснявала, че ще има санкции за България ако не се откажем от аналгин хинина.

Днес,  само осем години по-късно същото лекарство е единственото доказано до момента, което бори коронавируса, но острието на Герб и дума не обелва, че тогава сме направили грешка и не е трябвало да спираме производството му. 

Според лекари, никога от Брюксел не са настоявали да спрем производството на което и да е родно лекарство, за разлика от фармацевтични компании от ЕС, които явно са си намерили и тогава добър лобист в лицето на родната министърка и настояща депутатка от Герб, за да могат да си внасят скъпите безполезни лекарства, които явно не помагат в кризисни ситуации.

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Тайната история на коронавирусното биооръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Източник: manimanibg.blogspot.com

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!