Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Борисов разкри в аванс какви мерки се обсъждат за възрастните хора и отсече: Заповедта се готви!

big_1386

Премиерът Бойко Борисов разкри, че Националният оперативен щаб обсъжда нови мерки за ограничаване и социална изолация – отваряне на магазините за хранителни стоки от 5 до 8 часа само за пенсионери, пише flagman.bg.

А другата мярка, която се обсъжда е да се проверяват на областно ниво номерата на автомобилите и да се питат всички, тръгнали с тях, дали спазват предписанията и дали излизат само за хранителни покупки и лекарства.

Борисов иска и полицаите да се разходят из парковете и градинките и да прибират хората от там.

„Разпоредил съм на здравния министър и на вътрешния министър да минават полицаите по паркове и градини, да предупреждават и да прибират хората. Друга мярка, която обмисляме, е да направим магазините сутрин да работят от 5 до 8 само за възрастни хора, тогава да излизат и да се прибират. На областно ниво в големите градове да се проверяват хората – кой отива на работа, кой до магазина. Заповедта се готви.“

Глобалната пандемия е могла да се избегне, ако Китай е действал по-рано, открива проучване

Китайската комунистическа партия е отговорна за глобалното разпространение на коронавирус – ВИДЕО

Това обяви днес министър-председателят.

Бойко Борисов и вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов посетиха цеха на „Интендантско обслужване“ в Калофер.

По време на инспекцията в цеха, където се шият защитни облекла, премиерът заяви, че вече е издадена заповед за спиране на износа на лекарства.

„Блокираме износа на аналигна, хинина и тези лекарства, които ги дават, че са подходящи. Въвеждаме си фармацевтичната ни индустрия да ги произвежда“, подчерта Борисов.

„Разпоредил съм на здравния министър и на вътрешния министър да минават полицаите по паркове и градини, да предупреждават и да прибират хората. Друга мярка, която обмисляме, е да направим магазините сутрин да работят от 5 до 8 само за възрастни хора, тогава да излизат и да се прибират. На областно ниво в големите градове да се проверяват хората – кой отива на работа, кой до магазина. Заповедта се готви.“, каза още министър-председателят.

„Трябва да си попълним резерва, защото това нещо ще започне тепърва да се развива. Ние сме напреднали много. Видяхте ли, че чак вчера италианската индустрия започнала да шие маски? А ние го правим това вече десет дни“, отчете Бойко Борисов.

„Произвеждайте, нека да останат, а не да не стигнат!“, каза той на производителите на защитни облекла и маски и добави, че и лекари и доброволци разчитат на тяхното производство.

Всички лаборанти разчитат на вас“, каза Борисов на шивачите. Видяхте ли, че чак вчера италианската промишленост започна да прави маски – нещо, което ние правим от 10 дена, коментира Борисов. И мина през всички зали, за да окуражи шивачите.

Оказа се обаче, че има проблем – има ограничение на доставките на мембранните платове от Тайван, но се работи той да бъде решен, стана ясно още от визитата на премиера.

Флагман, Епицентър

Тайната история на коронавирусното биооръжие

"Всичко е фалшиво" - Жители на Ухан разобличават "намаляващите" случаи на коронавирус в Китай

Връзката на коронавируса от Ухан с древни пророчества

Коронавирусът предпочита близките на комунистически Китай – Тежките огнища на COVID-19 показват кои са близките на Пекин

Прессъобщение: Първа белодробна трансплантация на коронавирус пациент в Китай, произходът на органите под въпрос

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса – През първите два месеца от бума на заразата пред очите му денонощно умирали хора

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!