Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Шапки долу! Баба Златка от Приморско шие неуморно маски

РЕСПЕКТ! Баба Златка от Приморско шие неуморно маски

80-годишната пенсионерка от Приморско Златка Дечева преподаде житейски урок по доблест, съпричастност и християнско милосърдие на по-младите. От няколко дни леля Златка, както я знаят всички местни, шие неуморно и напълно безвъзмездно предпазни маски за своите съграждани.

Леля Златка, която има достойна 50-годишна трудова кариера като професионален шивач, започва да изработва маските след молба от общинаря Стоян Василев, тъй като в аптеките в Приморско маски отдавна няма. Заразени от примера й, след нея се включват още няколко жени – детската учителка Анелия Йорданова, пенсионерката Нанка Барцулева с дъщеря си Миглена, както и Албена Маринова, Дочка Георгиева и Николина Чивчибашлиева.

Част от жените в Приморско, шиещи безвъзмездно маски за своите съграждани.

Жените шият маските напълно безвъзмездно от домовете си, координират се една друга по телефоните, разменят си работни съвети. Снабдяването с платове и ластици, както и логистиката на благородното начинание са поети от Таня Василева, която също понякога се включва в изработването на предпазни маски. Всички са за многократна употреба и се подаряват на жителите на Приморско. Към доброволките вече са изявили готовност да се присъединят и жени от близките села Писменово и Ново Паничарево.

„Благодаря на всички, които са съпричастни към това. До днес имаме ушити и раздадени напълно безплатно над 250 броя маски! Докато има такива хора, Приморско ще го бъде!”, написа във Фейсбук общинския съветник Стоян Василев.

Източник/ци:https://lupa.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!