Шапки долу! Баба Златка от Приморско шие неуморно маски

РЕСПЕКТ! Баба Златка от Приморско шие неуморно маски

80-годишната пенсионерка от Приморско Златка Дечева преподаде житейски урок по доблест, съпричастност и християнско милосърдие на по-младите. От няколко дни леля Златка, както я знаят всички местни, шие неуморно и напълно безвъзмездно предпазни маски за своите съграждани.

Леля Златка, която има достойна 50-годишна трудова кариера като професионален шивач, започва да изработва маските след молба от общинаря Стоян Василев, тъй като в аптеките в Приморско маски отдавна няма. Заразени от примера й, след нея се включват още няколко жени – детската учителка Анелия Йорданова, пенсионерката Нанка Барцулева с дъщеря си Миглена, както и Албена Маринова, Дочка Георгиева и Николина Чивчибашлиева.

Част от жените в Приморско, шиещи безвъзмездно маски за своите съграждани.

Жените шият маските напълно безвъзмездно от домовете си, координират се една друга по телефоните, разменят си работни съвети. Снабдяването с платове и ластици, както и логистиката на благородното начинание са поети от Таня Василева, която също понякога се включва в изработването на предпазни маски. Всички са за многократна употреба и се подаряват на жителите на Приморско. Към доброволките вече са изявили готовност да се присъединят и жени от близките села Писменово и Ново Паничарево.

„Благодаря на всички, които са съпричастни към това. До днес имаме ушити и раздадени напълно безплатно над 250 броя маски! Докато има такива хора, Приморско ще го бъде!”, написа във Фейсбук общинския съветник Стоян Василев.

Източник/ци:https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...