Мутрария: Гешев арестува лекари, предупредили народа че “болницата им не е готова”

Image result for Мутриладия: Гешев арестува лекари, предупредили народа че “болницата им не е готова”

Прокуратурата на практика демонстрира как може да се изопачи закона, за да се сплашат хора, които се опитват да алармират за някое безумие на управляващите.

Пловдивската районна прокуратура разследва двама лекари от местната болница “Св.Мина” за създаване на паника чрез подаване на невярна информация.

На прицела на държавното обвинение са докторите Румен Стоилов и Цветан Деведжиев, съобщава “24 часа Пловдив.”

Досъдебното производство е образувано за това, че на 17 март в Пловдив чрез средствата за масово осведомяване лекарите са предали заблуждаващи знаци на тревога.

Досъдебното производство е дадено за работа на икономическа полиция, която веднага призовала лекарите. Двамата са предупредени с протокол по закона за МВР.

По случая е изискана информация от болницата и предстои разпит на още свидетели.

Всъщност лекарите са обвинени, че са алармирали обществото, че болницата, в която работят, няма готовност да приема болни от коронавирус.

Миналата седмица областният кризисен щаб в Пловдив разпореди “Св.Мина” да стане временна Инфекциозна клиника, която да поеме болните от коронавирус в случай, че се изчерпи капацитетът на другите болници. Завеждащият кардиологичното отделение Цветан Деведжиев и дежурният нощна смяна д-р Румен Стоилов излязоха с открито писмо, в което разкритикуваха решението на щаба. Те се оплакаха от липса на всякакви предпазни средства – маски, респиратори и дори престилки, тампони и калцуни. И разкриха, че част от персонала е напуснал поради тази причина.

“Г-жа Каназирева (областен упраител на Пловдив), дано не ви се наложи да бъде приета при нас със съмнения за коронавирус при сегашната ни ситуация и защо не минете да видите каква е болницата, която е с лека ръка определяте за база за приемане на болни при запълване на Инфекциозна болница”, написаха лекарите в откритото писмо

“СЕГА”  припомня:

Само преди дни депутати от ГЕРБ предложиха да има до 5 г. затвор за невярна информация за разпространяване на заразителна болест и до 50 000 лв глоба. Тяхната идея дойде само няколко часа след като главният прокурор Иван Гешев призова за “своевременна, бърза и адекватна промяна на българското законодателство” по отношение на фалшивите новини, с които се всява паника. “Българският Наказателен кодекс е от времената на другаря Тодор Живков и текстовете са морално остарели. Сега берем плодовете на това”, обяви Гешев.

Това не попречи на прокуратурата да използва именно текста от времето на Живков, за да подгони пловдивските лекари.

Депутатите предложиха и в НК да има специален текст за наказване на лекари, които не се притекат на помощ на болен или родилка по време на епидемия, пандемия или извънредно положение, свързано със смъртни случаи. Те искаха да има пробация до 1 година или до 1000 лв глоба. След обществен отпор, депутатите от ГЕРБ се отказаха от този текст.

Източник: СЕГА

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...