Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Отровата на ККП и Томас Локомотива

Levi Browde, Информационен Център Фалун Дафа

„Някой в Китай току що отрови прохождащия ми син”. Това бе мисълта, проблеснала в съзнанието ми докато четях в „Ню Йорк Таймс” за последния случай на върнати в Китай стоки – този път играчките "Томас Локомотива” („Thomas the Tank Engine”), боядисани с оловна боя.

През последните месеци видяхме как почти 50 души в Панама умират от произведено в Китай лекарство. В САЩ умряха кучета и котки от развалена китайска храна за домашни любимци. Паста за зъби, произведена в Китай, бе върната на производителя – за подсладител бе използвана основна съставка на антифриза. Стотици хиляди гуми, произведени в Китай, бяха върнати обратно, след като два смъртни случая бяха приписани на факта, че гумите не са били произведени според спецификацията им. Дирекцията по храни и лекарства забрани вноса на риба от Китай поради съдържанието й на канцерогенни вещества.   

И това са само тези от скандалите, които изпълниха първите страници. Всъщност тези скандали не са изключения – те са част от начин на правене на бизнес. Китайските селяни, например, често отглеждат храната за своите семейства отделно от тази, която продават на пазара. Защо? Искат семействата им да са в безопасност.   

Как стигна Китай до това положение, в което човешкият живот се принася съзнателно в жертва, в името на по-голямата печалба? Смятам, че от решаващо значение е датата 20 юли 1999 г..      

*****

На тази дата тогавашният диктатор на Китай Джиянг Земин (Jiang Zemin), започна преследването срещу медитативната практика Фалун Гонг. В очакването си да „изкорени” практиката за няколко месеца, Джиянг издаде своята заповед: "Унищожете репутацията им, банкрутирайте ги финансово, изтребете ги физически!".  

Фалун Гонг, още известен като Фалун Дафа, е древна духовна дисциплина, чиито последователи изпълняват пет медитативни упражнения и живеят според принципите на истинност, доброта и търпимост. Практикуващите Фалун Гонг се стремят да са безкористни, да поставят другите преди себе си, а ако нещо не върви както трябва - да проверяват първо собствените си мисли и поведение. 

Животът съобразно тези принципи е бил нещо обичайно в древен Китай. Публичното преподаване на Фалун Гонг в Китай, започнало през 1992 г., може да бъде разглеждано отчасти и като завръщане към най-добрите традиции на великата китайска цивилизация.

Практикуващите Фалун Гонг съобщават за необикновени подобрения на здравето. Според извършено в Пекин преди началото на преследването проучване с участието на над 12 000 практикуващи, 80% от тях са усетили подобрение на здравето, като 58% са се възстановили напълно от заболявания, които са имали преди да започнат да практикуват Фалун Гонг.   

Това проучване показва драстично подобрение и в душевното състояние на практикуващите. В общи линии, практикуващите Фалун Гонг съобщават за намаляване на стреса, за по-щастливо и спокойно състояние на духа, за по-добри отношения с околните и за повишена нравственост.

Поради така изпитаното подобрение в благосъстоянието и качеството на живот, Фалун Гонг се разпространява много бързо. Забележително е, че това става без никаква реклама. Който откривал практиката казвал на друг и от уста на уста скоро всички в Китай научили за Фалун Гонг.  

Така служители от китайския режим изчислили, че докъм пролетта на 1999 г. броят на практикуващите е между 70-100 милиона души.

Когато Джиянг се заема с „изкореняването” на практиката, той поставя китайската комунистическа партия (ККП) в ситуация на война с 5-7% от населението на Китай. А което е по-важното, той заставя ККП да води война срещу желанието да се живее съобразно универсални принципи на съвестност - принципи, признати от световните религиите за градящи човешките добродетели.

Тази война е всестранна, систематична и жестока. ККП се заема с идентифицирането на всеки един практикуващ Фалун Гонг в Китай и с принуждаването му да се откаже от практиката.

За да се окаже натиск върху практикуващите се използва всеки аспект на обществото. На семейства и работни колективи се търси отговорност ако някой сред тях практикува Фалун Гонг. Цената е отнемане на работното място, апартамента, пенсията и образованието. На фермерите режимът конфискува дори сечивата и зърното. Стотици хиляди практикуващи биват задържани. Поне 100 000 души биват осъдени на принудителен труд в китайските трудови лагери. 

Задържаните практикуващи Фалун Гонг биват обикновено малтретирани и подлагани на промиване на съзнанието. Изтезанията са широкоразпространени. Жените биват редовно подлагани на сексуални мъчения, в това число използване на електрошокови палки в гениталиите, както и единични и групови изнасилвания.

От отразяващия преследването на Фалун Гонг ‘Информационен център на Фалун Дафа’ (Falun Dafa Information Center) са потвърдили 3 024 смъртни случая вследствие на изтезания. Но изчисления на вътрешни китайски източници показват, че действителният брой на смъртните случаи е около пет пъти по-висок.

Колкото и ужасии да се знаеха за това преследване, през март 2006 г. се разбра за дори още по-големи зверства. Те надминаха всичко, което си представяхме. Стана известно, че навсякъде в Китай биват държани големи групи от практикуващи Фалун Гонг, които служат за живи банки на органи, използвани от мрежа за трансплантационни центрове и болници. 

Когато пациент се яви в болница за трансплантация на орган, събраните предварително данни на затворените практикуващи биват преглеждани за съвместимост на кръвната група и тъканта. В случай че се намерят такава, органите се взимат от този практикуващ Фалун Гонг, докато той или тя са все още живи.

Дейвид Килгор, бивш държавен секретар за Азиатско-тихоокеанския регион, и Дейвид Матас, адвокат по човешките права, изготвиха независим следователски доклад относно това изземване на органи. Те стигнаха до извода, че тези зверства не само в действителност се правят, но се и правят в огромен мащаб.

Килгор и Матас идентифицираха 42 000 трансплантации на органи, извършени в Китай от започване преследването на Фалун Гонг, за които трансплантации архивите на китайския режим не могат да посочат източник на използваните органи.  Те са убедени, че тези са органите, които са били взети от практикуващи Фалун Гонг. 

*****

Огромните суми пари от търговия с органи са това, което е насърчавало отнемането на органи от практикуващи Фалун Гонг.

Където виждаме и връзката им с Томас Локомотива и моя невръстен син.

ККП се зае да унищожава желанието на хората да живеят според традиционните принципи за нравственост. В замяна на тях ККП може да предложи единствено егоизъм. Днес в Китай е популярна поговорката, че „парите са всичко”.

Ако режим, който контролира всеки аспект от живота на една нация, се опълчи срещу нравствеността и вярата, а възхвалява егоизма, то няма причина защо да не се боядисват бебешки играчки с оловна боя.

В днешен Китай има отрова. И тази отрова неизбежно се излива навън – в разрушаващият бъбреците и нервната система инсулин в Панама, в причиняващите рак сладководна риба и скариди, в убиващата кучета и котки храна за домашни любимци. Сега тези отрови са заплаха за всеки.

Морската храна можем да забраним, лекарствата - да транспортираме обратно, храната за животни - да инспектираме. Но нито едно от тези неща няма да премахне опасността. Източникът на отровата е китайската комунистическа партия.

Лекарят казва, че детето ми ще се оправи.

Сега хората на Китай се оттеглят от ККП. Един по един, те унищожават това чудовищно създание. С успеха на китайския народ за възвръщане бъдещето на Китай, ще прекрачим и ние в един по-сигурен и по-разумен свят.  

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!