Германски медии: Не Северна Италия, а друго място в Европа се оказа таен развъдник на коронавируса

big_wa

Ски курортите изглеждат безопасно място в сегашната пандемия от коронавирус: високо в планината атлетични хора прекарват целия ден на чист въздух, спазвайки по пистите безопасно разстояние един от друг. Стига да не беше една специфична особеност на този популярен вид отдих: т.нар. апрески барове – заведенията, в които скиорите се забавляват вечерно време, често с музика и танци.

Стотици туристи в Европа са се заразили с новия коронавирус в ски курорта Ишгъл в района на Тирол в Австрия.

Това изявление направи във вторник германският телевизионен канал N-tv. А според Der Spiegel туристите са заразени от бармана на партита в бара „Кицлох“, като регионалните власти не са предприели мерки.

Според информацията на N-tv, десетки туристи от Дания, Германия и Исландия са посетили този курорт и след завръщането си в родината им са били диагностицирани с коронавирус. Според канала, властите в Тирол не са предупредили предварително пътуващите за огнището на вируса.

От своя страна вестник Die Welt отбелязва, че в цяла Германия са регистрирани коронавирусни инфекции, свързани с посещение на Ишгъл.

„На 29 февруари властите в Исландия за първи път са се сблъскали с опасността от Ишгъл, когато при полет на Icelandair от Мюнхен, сред група пътници от австрийския курорт е имало значителен брой заразени. На 5 март Исландия постави Ишгъл в списък заедно с Иран и китайския Ухан като рискова зона“, пише изданието.

Първият случай на коронавирусна инфекция в Тирол обаче е регистриран официално едва на 7 март, посочва Die Welt.

Изданието Spiegel също нарече Ишгъл „развъдник“ на заразата. „Туристи от цял свят са се заразили в долината Пацнаунтал. Въпреки фактите и опасността, асансьорите и баровете работеха в Тирол до уикенда“, пише списанието.

В същото време туристите са можели първоначално да се заразят в местния бар „Кицлох“ от бармана и след това да разпространят вируса наоколо.

„Всичко говори за това, че Ишгъл се е превърнал в таен развъдник на заразата в Европа, както и че курортът е бил поставен под карантина твърде късно“, пише в онлайн-изданието си списание „Фокус“.

В австрийските зимни курорти често се празнува

В австрийските зимни курорти почти всеки ден има масови забави

Блиц

Източник/ци: http://onovini.eu/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...