Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Германски медии: Не Северна Италия, а друго място в Европа се оказа таен развъдник на коронавируса

big_wa

Ски курортите изглеждат безопасно място в сегашната пандемия от коронавирус: високо в планината атлетични хора прекарват целия ден на чист въздух, спазвайки по пистите безопасно разстояние един от друг. Стига да не беше една специфична особеност на този популярен вид отдих: т.нар. апрески барове – заведенията, в които скиорите се забавляват вечерно време, често с музика и танци.

Стотици туристи в Европа са се заразили с новия коронавирус в ски курорта Ишгъл в района на Тирол в Австрия.

Това изявление направи във вторник германският телевизионен канал N-tv. А според Der Spiegel туристите са заразени от бармана на партита в бара „Кицлох“, като регионалните власти не са предприели мерки.

Според информацията на N-tv, десетки туристи от Дания, Германия и Исландия са посетили този курорт и след завръщането си в родината им са били диагностицирани с коронавирус. Според канала, властите в Тирол не са предупредили предварително пътуващите за огнището на вируса.

От своя страна вестник Die Welt отбелязва, че в цяла Германия са регистрирани коронавирусни инфекции, свързани с посещение на Ишгъл.

„На 29 февруари властите в Исландия за първи път са се сблъскали с опасността от Ишгъл, когато при полет на Icelandair от Мюнхен, сред група пътници от австрийския курорт е имало значителен брой заразени. На 5 март Исландия постави Ишгъл в списък заедно с Иран и китайския Ухан като рискова зона“, пише изданието.

Първият случай на коронавирусна инфекция в Тирол обаче е регистриран официално едва на 7 март, посочва Die Welt.

Изданието Spiegel също нарече Ишгъл „развъдник“ на заразата. „Туристи от цял свят са се заразили в долината Пацнаунтал. Въпреки фактите и опасността, асансьорите и баровете работеха в Тирол до уикенда“, пише списанието.

В същото време туристите са можели първоначално да се заразят в местния бар „Кицлох“ от бармана и след това да разпространят вируса наоколо.

„Всичко говори за това, че Ишгъл се е превърнал в таен развъдник на заразата в Европа, както и че курортът е бил поставен под карантина твърде късно“, пише в онлайн-изданието си списание „Фокус“.

В австрийските зимни курорти често се празнува

В австрийските зимни курорти почти всеки ден има масови забави

Блиц

Източник/ци: http://onovini.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!