Новият водопровод към Перник – дефектен като всластта. Първи тест и гърми

Image result for Новият водопровод на Перник

Новият водопровод, който трябваше да осигури вода за жителите на град Перник се оказа дефектен. Вода бликна от съоръжението още по време на тестването му. Пробивът е станал в района след пернишкото село Големо Бучино в посока към София.
При пробното пускане на водата се е разхлабила една от връзките по съоръжението. Работи се по отстраняването на проблема, обясняват от областната администрация в Перник, цитирани от БНР. 

Водопроводът от Мало Бучино към Перник е с дължина 13 км. Връзките между тръбите са над 2100. Тестването е започнало още в неделя и е поетапно. Очаква се до края на седмицата водопроводът да бъде пуснат в експлоатация. 

Съоръжението трябва значително да облекчи нуждите на жителите на миньорския град, особено в тежката ситуация на епидемията от коронавирус и призивите на Националния оперативен щаб за спазване на висока хигиена. 

Строителството започна в началото на февруари. Намерението е с пускането на вода от „Бели Искър” да бъде намалено водоподаването от язовир „Студена”, за да може язовирът да започне да се пълни по-бързо и перничани да имат вода през целия ден, а режимът да остане само нощем.

 

Великден.

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...