Извънредно! Пребиха главния редактор на “168 часа” Слави Ангелов

Пребиха с метални пръти разследващ журналист в центъра на София

Известният разследващ журналист и главен редактор на в. "168 часа" Слави Ангелов е бил пребит пред дома си на бул. "Дондуков" в София тази вечер, съобщиха негови колеги. Нападателите са били двама, но е имало и трети човек, който е записвал побоя.

Апашите са удряли популярния журналист по лицето. Били са го жестоко с метални пръти. Слави Ангелов е загубил съзнание. Той най-вероятно не е познавал нападателите си. Сега е в болница, като състоянието му е стабилно. Няма опасност за живота му.

Побоят не е бил с цел грабеж, защото нищо не му е отнето, включително и лаптопът, категорични са разследващи полицаи. МВР е започнало разследване и издирвателни мероприятия. На мястото е шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Слави Ангелов

Полицията разследва версия побоят да е заради материали на Слави Ангелов в "168 часа". Проверяват се негови текстове от последните месеци. За последно журналистът е работил по разследване срещу хазартните империи и войни в сектора.

"Паркирах колата и тръгнах към къщи. Пред мен вървеше един съсед. Щом той влезе във входа, видях човек с маска. Отначало не обърнах внимание, защото сега много хора ходят с маски, но тази беше с маска с череп и кости", разказа Слави пред в. "24 часа". Когато се свестил след побоя, на място имало полиция. Дошла линейка и го откарали в болница.

Слави Ангелов е сред най-популярните разследващи журналисти в България. Кариерата си започва през 1994 г. в неизлизащия днес в. "Континент". През 1997 г. става част от екипа на в. "24 часа", където се занимава с разследвания. Пише основно по криминални теми. От 2011 г. е главен редактор на в. "168 часа", като същевременно е и главен редактор на възобновеното миналата година научно-популярно списание "Космос". Автор е на книгата за подземния свят у нас "9 милиметра", бил е сред сценаристите на първия сезон на сериала "Под прикритие". Женен е за журналистката и тв продуцент Татяна Тасева, която в момента е част от екипа на предаването "Референдум" по БНТ1.

Източник/ци: https://lupa.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...