Как се лекува коронавирус – описанието на началника на инфекциозната клиника във ВМА

Когато за някого е потвърдено с тестове, че има коронавирус, следва разговор със съответния човек, за да се установи каква е клиничната му картина. Ако клиничните признаци са леки, болните остават за лечение вкъщи. Ако са тежки, следва транспортиране със специален медицински превоз.

Това разказа началникът на инфекциозната клиника на ВМА доц. Георги Попов.

Пред БНТ Попов обясни, че болестта се лекува с много почивка, трябва да има течности, както и осигурен кислород. Вливане на кристалоидни разтвори за предотвратяване на дехидратация, ако става въпрос за по-тежко състояние се подава кислород, а за температурата „много внимателно” се прилагат противовъзпалителни средства – това каза Попов като информация.

Във ВМА има 10 приети болни от коронавирус, а още 14 са на домашно лечение, но ВМА отговаря за тях. За изписване задължително са нужни 2 отрицателни теста.

Що се отнася до имунитета, Попов каза, че такъв се изгражда, но е необходимо да си добре излекуван.

Доцентът разказа, че клиничната картина показва по-висока температура – над 37 до 38 градуса, после понижение на температурата, след няколко дни пак вдигане, което не е типично.

Единственият златен стандарт дали сме болни от коронавирус или не е тест в лаборатория (PSR), а не бърз тест. Трябва да има симптоми – секрет, за да се вземе проба, посочи Попов.

Той не препоръчва да се вземат имуностимуланти, за да се пазим от COVID-19 – вместо това по-добре да се води здравословен начин на живот, с много чист въздух и да не се допуска гърлото да бъде „изстудяване на гърлото”.

За финал Попов заяви, че всички лекари във ВМА ще се тестват за коронавирус, като към тези, работещи в карантинната зона, вниманието е най-голямо.

Източник/ци: http://epicenter.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...