Лекар от Пловдив: Не сме подготвени за коронавирус, сами си купихме маските и ръкавиците

Не е протест. Има невъзможността да работим. В Пловдив няма лаборатория в която да бъде взета пробата от починалата жена, която бе приета със симптоми на коронавирус. Около 12 души бяха контактни с пациентка. Нямаме защитни облекла, няма инструктаж. Притеснени сме.

Ние си купихме ръкавиците и маските. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Румен Стоилов от общинската болница „Свети Мина“ в Пловдив.

Той бе категоричен, че няма и нито един респираторен апарат.  По думите му дори от Спешна помощ са отказали да я транспортира.

„Нямаме никаква информация за случващото се, а аз разбрах от Фейсбук за него. Те имат управител и медицински съвет, ако са имали трудности – трябвало е да ни съобщят“. Това заяви д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“, в качеството си на председател на Оперативния общински кризисен щаб в града.

„Правим анализи и има предложения. Изисквам докладна от управителя. Имаме заявени 50 000 ръкавици и още толкова маски към Националния кризисен щаб“, добави Калинов.

Източник/ци: https://www.informiran.net

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...