Важни въпроси към двама генерали

Защо щабът остави в деня след обявяване на първия заразен 2,3 млн.български пенсионери - най-рисковата група, да се стълпят в пощите за пенсиите си и така да си предадат безброй вируси, вместо да им бъдат раздадени по домовете, ако наистина ген. Мутафчийски е загрижен за тях? Да не казват "няма пари", защото държавата вади 60 млн. лв. да разпространява фалирали вестници - единият и най-близък до властта е мегадлъжник на хазната с 8-цифрена сума! Да не казват и, че пенсионерите са богати и са могли да изчакат!

Защо щабът не наложи на правителството единни мерки, вместо точно 7 пъти да се сменят за ден правилата за ресторантите и другите заведения, включително "павилиончето за банички", и 4 за фризьорите? Вината е на кабинета, както и фактът, че България е единствената държава в ЕС без реални и предварителни компенсации за засегнатия бизнес! Понеже щабът заседава заедно с кабинета - нека на него да се кара, не на хората, които едва свързват двата края и няма да могат в края на месеца да платят данъците, от които се плащат заплатите на ген.Мутфачийски, членовете на щаба - всичките държавни храненици, на премиера и министрите и на всички, които днес поучават другите. Неуважението към хляба на стотици хиляди хора - само в София и само в заведения работят над 50 000, е белег за отвратително самозабравяне! Народът е каза: От всички най-голям е хлябът. Не: "Кажи му "аго" да му стане драго."

Защо не беше ясно казано на хората да не се разхождат навън - в Италия изрично въведоха разходки по 1, вместо да им вменяват вина?

Защо, след като сами създават паника с думите си, "отговорните" се учудват от струпването на хората в големите магазини и презапасяването?

Защо щабът не включи ПОНЕ ЕДИН специалист по вирусология, а най-близкото до тази професия е лекар по гъбичките, който преди месец и половина ни убеждаваше, че короната няма да дойде у нас "с цялата си отговорност", както самият шеф на щаба ген.Мутафчийски преди 2 седмици твърдеше, че Covid19 e по-малко опасен от сезонния Грип Б?

Защо се налага да се изговарят с цел паника откровени неистини ("няма апарати", при положение, че в София има, както лично кметът увери 19 минути във вторник, а правителството, ако не е осигурило за страната и държавните болници трябва да отговаря), вместо да се вземат елементарни мерки - все пак щабът де юре работи повече от 3 седмици и беше редно да организира от първия час ударно производство на недостигащата екипировка, за раздаването й на личните лекари, които премиерът прати директно на челната позиция в борбата с вируса, да пресече спекулата с цените на маски, ръкавици, медикаменти? Той това работи, не проповеди! И по повод речите: коронавирусът не е "най-агресивната заплаха в историята", а говоренето по този начин е по-вредно за народното здраве от всяка болест. Първо, защото НЕ Е ВЯРНО - минали са чуми, туберколози, тифове, войни - последната разрушава София и убива над 50 000 българи, а това е поредният вирус. Второ и по-важно, при най-рискова група Третата възраст може да предизвика удари, които да се окажат наистина фатални. Трето, НИКОЙ ГЕНЕРАЛ НЕ ОБЕЗКУРАЖАВА, ДОРИ ДА Е ВИДИМО ОТЧАЯН ОТ СОБСТВЕНОТО СИ НЕУМЕНИЕ, НЕ ИЗПАДА В ОТЧАЯНИЕ И НЕ ГО ПРЕДАВА НА ХОРАТА СИ. Всъщност, запазването на духа е длъжност на всеки, особено мъж, генерал и то шеф на национален щаб, който при това има абревиатура НОЩ.

Генерал Мутафчийски, НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ НЕ СТЕ ПЪРВО ШЕФ И ГЕНЕРАЛ, НИТО ПРОФЕСОР. НИТО ТВ ЗВЕЗДА. ПЪРВО СТЕ ЛЕКАР!

Изобщо, КОРАБ С ДВАМА ГЕНЕРАЛИ ЗА КАПИТАНИ, КОИТО ВЗЕМАТ ПРОТИВОРЕЧИВИ РЕШЕНИЯ (ОТВОРИ - ЗАТВОРИ) И ОПРАВДАВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ НЕСПОЛУКИ КАТО СЕ КАРАТ НА ХОРАТА, А ТАКЪВ Е КОРАБЪТ В БЪЛГАРИЯ В МОМЕНТА, трудно ще върви напред.

Източник/ци: https://19min.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...