Хорца по време на карантина? Българите в такт и под ръка към епидемията

.
Източник: архив, БГНЕС

Дори дъждът не спря човешката безотговорност и традиционно няколко души се събраха пред Народния театър “Иван Вазов”, за да тропнат едно българско хоро. Ей така, за здраве, насред епидемията от коронавирус.

Цялата страна е под карантина. Властите призовават гражданите да си останат у дома, а единствените отворени търговски обекти са тези от първа необходимост - хранителни магазини, аптеки, банки. Струпването на хора не е никак препоръчително, а ръкостисканията да се избягват, призовават от Националния оперативен щаб. Но българите тропат хора, напук на COVID-19.

Такова е положението, драги сънародници.

Бих оправдала паниката с купуването на тоалетна хартия до припадък. Бих оправдала опашките по магазините и презапасяването с храна.

Това е психология на масите и е факт не само у нас, но и в чужбина. Защото по време на психоза, човек не мисли рационално. Но къде в картинката се вписва тропането на хорца по време на епидемия? Проява на псевдопатриотизъм? Проява на някакво геройство, безсмъртие? Не. Проява на безотговорност.

А клипът на патриотичното дело бе разпространен и в социалните мрежи, където предизвика бурни реакции.

България е изправена пред епидемия. Нужда от паника няма, но има нужда от самосъзнание. А такова май липсва. Защото на фона на разпространяващата се зараза, няколко души се хванали под ръка, загърнати с българския флаг и се друсат ритмично под съпровода на фолклорна музика.

Снощи излязохте по балконите да пляскате на българските лекари, които утре ще спасяват вашите животи, нали. Но съзнавате ли, че вие сте тези, които имат отговорност да смекчат работата им? Тропането на хорца не помага на никого.

Джесика Вълчева

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...