Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Мерки как да усвоят пари, а не как да помогнат на хората

Неадекватността на правителството особено силно пролича днес. Отбор „юнаци“ от управляващите дадоха пресконференция, в която набелязаха според тях икономически мерки за справяне с кризата. Но единственото усещане, с което останах е, че са се разбрали как да си преразпределят едни 232 милиона евро, които ЕС дава на България за борба с вируса.

Данъчна и кредитна ваканция няма да има. Горанов и Борисов бяха категорични. Явно поданиците трябва да си плащат, дори да нямат какво да ядат. За сравнение – Камарата на частните съдебни изпълнители призова членовете си да се отменят за този месец публичните продани, описи, както и запорите на трудови възнаграждения и пенсии, за да не се натоварват длъжниците! ЧСИ!!!

Кой ще определи на кои фирми ще се дават 60 % от заплатите на работници, които ще /дали?/съкратят. От сега залагам, че всички фирми ще са все на хора, близки до властта. Както и ББВР – знаем кои вземат кредити от там на изгодни лихви – Пеевски, Домусчиев и прочие „засегнати“ бизнесмени. Бай Георги, който прави банички и павилиончето му е единственият източник на доход, няма да се вреди.

И отново и отново повтарям. Некадърници са! Освен че не знаят какво да правят в тази ситуиация и от криза ще я превърнат в тотална катастрофа, са обзети от желанието единствено да усвоят допълнително пари. За свои хора. И на бас, че от тази катастрофа по-богати ще излязат само хора като споменатите по-горе мастити бизнесмени. А дребният бизнес окончателно ще умре.

Никакви мерки не чух за възрастните хора по селата, където няма социален патронаж, няма дори магазини за хранителни стоки и аптеки. Те какво правят? Или напролет след извънредното положение, ще минете за статистиката да отчетете кой е оцелял?

А Барни Ръбъла отново ме хвърли в размисъл. Щели да се удължат всички процесуални срокове. Ама кои точно, от кога до кога, какво правим примерно със сроковете, изтичащи утре, или започващи да текат от утре? Правният хаос ще бъде тотален. Толкова ли не може да си ги напишат предложенията конкретно, а не говорилня на принципа: „Кака Мара предлага“.

И това на фона на премиер, който си бърше сополите с ръка по време на официална пресконференция!

Боже, опази ни от правителството!

* Мисля, че е добре някой психиатър да посъветва министрите да не гледат така гробовно, че рязко ще нараснат случаите на параноя, депресия и паническо разстройство сред народа!

Елена Гунчева

Източник/ци: https://svobodnoslovo.eu/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!