Нинова поиска мораториум върху битовите плащания и по-тежки мерки срещу спекулата!

ninova

Добре е, че се намериха средства за подпомагане на медицинския персонал, ние предлагаме да се наложи мораториум върху битовите плащания – ток, парно, телефон, вода.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг след извънредно заседание на Изпълнителното бюро и Парламентарната група на „БСП за България“, предаде „Фокус“.

„Ще подкрепим всички разумни мерки, които предлага кризисния щаб. Мястото, където те трябва да бъдат обсъждани и приемани, е Народното събрание.

Нашата парламентарна група е на разположение да обсъждаме всички мерки и да вземем решение. Най-важното за нас първо е здравето на хората.

Добре е, че се намериха средства за финансово подпомагане на медицинския персонал в болниците. В момента те са най-важни. Разбираме, че има недостиг на медицински кадри.

Очакваме в спешен порядък правителството да намери начин за включване на частните болници в целия процес. Те заявиха своята готовност, но се оказа, че никой още не ги е потърсил за това“, каза още Нинова.

„След здравния въпрос за нас са най-важни социалните измерения на кризата. Има нужда от краткосрочни, спешни мерки, средносрочни и дългосрочни такива. Предлагаме проект за решение за налагане на мораториум за срока на извънредното положение върху битови плащания: ток, парно, телефон, вода и бързи кредити.

Ще внесем спиране на сроковете по наказателни, административни и граждански дела, в това число и изпълнителните, на частните изпълнителни„, каза Нинова.

Прав е ген.Мутафчийски, когато каза, че купонът свърши. Да, купонът свърши, свърши времето на общите приказки, време е за конкретни действия, посочи лидерът на БСП.

„Време е за разумни, обмислени, хладнокръвни решения и конкретни действия. Ние предлагаме такива и сме готови да обсъждаме предложения на други партии, работодателски организации, синдикати, граждански сдружения. На разположение сме за всичко разумно, с което заедно можем да помогнем за овладяване на кризата в първия момент, а след това за преодоляване на последиците от нея“, каза Нинова.

Очакваме премиерът да внесе в Народното събрание информация за размера на фискалния резерв и състоянието на държавния резерв, добави лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Средносрочни и дългосрочни мерки – икономически и социални: те изискват много сериозен анализ какво може да поеме бюджета, за да гарантираме стабилността на държавата. Ние сме отговорни хора и не искаме да провалим финансовата стабилност, икономическата стабилност. Затова се иска този много сериозен анализ и много сериозна информация.

Очакваме премиерът да внесе в Народното събрание информация за размера на фискалния резерв към момента и каква част от него може да се ползва, състоянието на държавния резерв. Какви стоки има, какви количества, какви видове и колко от тях в какви срокове могат да бъдат освобождавани, ако се наложи такава необходимост на пазара“, изтъкна лидерът на БСП.

„Очакваме от него след разговорите с европейските лидери за солидарност и помощ в този тежък момент в цяла Европа, какви са възможностите за финансиране от европейски фондове на конкретни икономически и социални мерки в България. Виждаме ги в няколко посоки: мерки за помощ на бизнеса, помощ при обслужване на кредити, помощ за семейства, чиито деца не са на училище и родителите трябва да останат да ги гледат, помощи за работещи, останали без работа.

Не е вярно това, което каза премиерът, че никоя държава не е приела мерки, има такива конкретни. Разбирайки сложността на ситуацията и отговорността на ситуацията искаме един по-сериозен анализ какво е възможно да се предприеме спрямо резервите в бюждета и европейската солидарна помощ“, каза още Нинова.

Дране до последно? Властта: Всеки има достатъчно пари да си плати сметките и кредитите. Няма да има мораториум върху тези неща

Фокус, Епицентър

Източник/ци: http://onovini.eu/2

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...