Предупреждението за Нурофена - фалшива новина! Профилът на френския здравен министър е бил хакнат – Франция спира да тества масово за коронавирус

Франция: Не пийте ибупрофен и кортизон срещу коронавирус!

Информацията, че лекарствата, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като например ибупрофен и кортизон, могат да влошат състоянието на болните с коронавирус, се оказа недостоверна.

Първоначално в социалните мрежи се появи публикация, в която министърът на здравеопазването на Франция Оливие Веран предупреждава за действието на определен тип лекарствата върху заразените с COVID-19. Оказа се, че профилът на министъра е бил хакнат и информацията, която е разпространена, не е вярна.

Очаква се здравните власти у нас да съобщят официално кои лекарства са ефективни срещу заразата и кои не.

Франция спира да тества масово за коронавирус

От 48 часа Франция е престанала да прави масово тестове за наличие на COVID-19, освен ако не става въпрос за тежки случаи. Властите признават невъзможността да осигурят тестове за цялото население на всекидневна база, тъй като един тест ако днес е негативен, на другия ден човекът може да се окаже заразен. Оттук нататък се приема, че хората с леки симптоми са заразени и не им трябва болнично лечение. Те ще бъдат лекувани в домашни условия, информира бТВ.

Източник/ци:: https://lupa.bg/

https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...