Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Предупреждението за Нурофена - фалшива новина! Профилът на френския здравен министър е бил хакнат – Франция спира да тества масово за коронавирус

Франция: Не пийте ибупрофен и кортизон срещу коронавирус!

Информацията, че лекарствата, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като например ибупрофен и кортизон, могат да влошат състоянието на болните с коронавирус, се оказа недостоверна.

Първоначално в социалните мрежи се появи публикация, в която министърът на здравеопазването на Франция Оливие Веран предупреждава за действието на определен тип лекарствата върху заразените с COVID-19. Оказа се, че профилът на министъра е бил хакнат и информацията, която е разпространена, не е вярна.

Очаква се здравните власти у нас да съобщят официално кои лекарства са ефективни срещу заразата и кои не.

Франция спира да тества масово за коронавирус

От 48 часа Франция е престанала да прави масово тестове за наличие на COVID-19, освен ако не става въпрос за тежки случаи. Властите признават невъзможността да осигурят тестове за цялото население на всекидневна база, тъй като един тест ако днес е негативен, на другия ден човекът може да се окаже заразен. Оттук нататък се приема, че хората с леки симптоми са заразени и не им трябва болнично лечение. Те ще бъдат лекувани в домашни условия, информира бТВ.

Източник/ци:: https://lupa.bg/

https://frognews.bg/

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!