Хотелите на Роналдо станаха болници. Какво правят правителствена и ”звездите” тук?

.
Роналдо

Световната футболна звезда Кристиано Роналдо се включи по изключителен начин в борбата с коронавируса. Нападателят, подобрил десетки рекорди в спорта, преустрои хотелите си в Португалия във временни болници, където да бъдат настанявани и лекувани заразените от опасната болест.
Всички разходи по престоя и лечението на болните, медицинските процедури и заплащането на лекарите е поето от играча на „Ювентус“, съобщават световните медии. 

Много важно в случая е, че стъпката е предприета без рекламен шум и ПР акции. Роналдо просто пуснал съобщение в социалните мрежи, в което призова да се следват стриктно инструкциите на медицинските институции. 

"Светът преминава през много труден период, който изисква изключително внимание от всички нас. Обръщам се към вас не като футболист, а като син, баща и човек, който е обезпокоен от случващото се днес, което засяга света около нас", написа именитият спортист.

"Важно е да следваме съветите на Световната здравна организация и на правителствата за това как да се справим с настоящата ситуация. Защитата на човешкия живот трябва да бъде преди всичко друго", написа още Роналдо. 

Постъпката на футболиста е добър пример за хората с финансови възможности у нас. Някои от тях засега се интересуват единствено от възможността да освободят своя бизнес, магазини и офиси от ограничителните мерки. 

Кабинетът досега не казва нищо за ролята на Правителствена болница в борбата с коронавируса. Тя ще продължи ли да е луксозно здравно заведение за властта с неограничен ресурс или ще бъде достъпна и за обикновените хора, които имат нужда от медицинска помощ? Всички погледи са фокусирани върху държавните и общински болници, там екипите работят денонощно, но какво се случва в Правителствена и частните болници - не знаем.

Певицита Тони Димитрова вече даде пример с действията си да помага на хора, които нямат възможност да пазаруват или да си купят лекарства. Може би има и други примери, но т.нар. звезди, които дефилират по медиите засега се ограничават с даване на акъл. Башар Рахал пък призова да се повтарят филми с негово участие и на негови приятели по телевизията, да ги гледали зрителите като си стоят вкъщи... 

Фрог нюз

Източник/ци: https://frognews.bg/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...