Недопустимо е аптеките да продават за 1,60 лева маска, която струва 4 стотинки

Започнахме проверка в аптечната мрежа, няма да допуснем спекула, категоричен е директорът на ОД на МВР в Бургас.

Полиция и прокуратура са започнали проверка в аптечната мрежа на Бургас. Това съобщи директорът на ОД на МВР в Бургас старши комисар Радослав Сотиров.

Той уточни, че щателната инспекция се извършва от рано тази сутрин, а в нея участват и представители на още една институция, вероятно НАП.

„Не може една предпазна маска да струва 4 стотинки, а те да я продават за 1,10 лева или дори 1,65 лева, без ДДС. Не може спиртът да е стотинки, в следващия момент шишето да се за гражданите да е по 15 лева“, категоричен е Радослав Сотиров.

Той категорично не приема обвиненията на аптекари, че заради акцията се образували опашки в търговските им обекти.

 

„Във вчерашния ден също се наблюдаваха опашки. Ще се съглася с аптекарите, че ако тогава е нямало струпване, а днес има, ние сме виновни, но това не е така. Не приемам тези обвинения! Нашата проверка е в интерес на гражданите“, допълни директорът на ОД на МВР в Бургас.

В тази аптека на ул.”Фердинандова” имаше голяма опашка и днес, и вчера

Старши комисар Радослав Сотиров уточни, че служители на Областната дирекция на МВР проверяват и дали поставените под карантина лица спазват ограниченията. За Бургас под наблюдение са 74 души. Има немалко опити, за да се избегне от временното запрещение, заради което се извършват по-чести проверки.

Служителите на МВР в Бургаска област ще следят и дали търговските обекти, които попаднаха в заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, ще изпълнят предписанията.

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...