Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Петков: Гешев да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен!

Петков: Гешев да арестува Борисов, а Кошлуков да се опита да бъде почтен!

В Перник масово се нарушават изискванията за стриктно поведение и дисциплина в битката с коронавируса – никой не си мие ръцете редовно, заяви председателят на АБВ

Изразявам силно безпокойство, че близо 20 часа няма заседание на Министерски съвет. Но съм склонен да подозирам, познавайки човека, че ще навакса. Донасям на главния прокурор, първи ръководител на онова звено, че в Перник масово се нарушават изискванията за стриктно поведение и дисциплина в битката с коронавируса – никой не си мие ръцете редовно. От една до пет години. Това каза председателят на ПП АБВ Румен Петков във връзка с мерките за коронавируса, съобщиха от пресцентъра на партията.

"И сега сериозно. Въпрос към всички парламентарни групи: одобряват ли като цяло предприетите от правителството мерки и считат ли, че тези предприети мерки изчерпват възможностите на изпълнителната власт и необходимостта от действия за недопускане разширяването на коронавируса?

От показност правителството показа абсолютната си некомпетентност и безпомощност в провеждането на реални и ефективни политики, която в най-голяма степен демонстрира на ГКПП „Капитан Андреево“, където опашката достигна 30 километра, което автоматично означава хиляди шофьори на камиони да бъдат лишени от всякаква възможност за нормално хигиенно обслужване и обслужване на естествените им човешки нужди", посочи Петков.

По думите му правителството просто показа тоталната си неадекватност, заслепено от стремежа да бъде давано по телевизиите, а обществената телевизия, вместо "постоянно да плаши народа чрез нелепите прояви на премиера Борисов, просто да покаже безбъдието на това правителство и неспособността му да защити здравето на българските граждани".

Лидерът на ПП АБВ посъветва да преценим какво ще ни донесе т. нар. „извънредно положение“, защото всичко това можеше да бъде постигнато, като мерки и като действия, с извънредни мерки.

"Извънредното положение ще доведе до тотален срив в туризма, защото страха, който налагат правителството и Щабът чрез неадекватното си поведение, доведоха до колапс в туризма и отделни транспортни сектори. Налагането на извънредно положение ще принуди редица държави да ограничат достъпа на български граждани и граждани, пристигащи от България на тяхна територия по летища и зелени граници, чрез въвеждането на задължителна 14-дневна карантина. Това по същество ще спре българския бизнес от задграничните му контакти, банките, като цяло, могат да потвърдят спиране на разплащанията на бизнес структури вътре в страната", допълни Петков.

Той подчерта и това, че са отменени стотици хиляди туристически заявки за последните 14-15 часа. "И всичко това, за да видим драматичната физиономия на премиера Борисов. При мерки за здравеопазването, които са предвидени в законите за здравеопазването и за бедствията, и които можеше да бъдат изчерпани с извънредни мерки и действия, съобразно предвидените възможности", каза още Петков.

Той призова парламентарните групи да кажат бил ли е правилен ходът, който е направило правителството. "Сигурно днес това няма да бъде прието еднозначно, но след 15 дни ще продължа да държа на авторството на тези твърдения и въпроси", добави Петков.

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!