Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ген. Мутафчийски: Не е време за купон, ще загубим наши близки!

Ген. Мутафчийски: Не е време за купон, ще загубим наши близки!

Шефът на ВМА предлага на кабинета въвеждане на най-твърди мерки - да работят само хранителните стоки и аптеките

Наложените мерки не дават задоволителен резултат, заяви шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски. Ще предложа на Министерски Съвет да въведе най-твърдите мерки, заяви шефът на ВМА в емоционално изявление на извънреден брифинг.

Мутафчийски смята, че са нужни крайни стъпки, за да опазим живота си. Няма да се посяга на хранителните магазини и аптеките, обеща шефът на Кризисния щаб. 

"Днес, на централни места в София животът като че ли продължаваше без смущения. Добре е, че имаме кураж, но не бива да сме лекомислени. Към нас се задава епидемия, коятто идва с невиждана ярост. Трябва да сме отговорни към близките, нащите родители, колеги, приятели.", каза Мутафчийски. 

Той сподели, че според него сме изпаднали в дребнотемие - да се итересуваме дали работят фризьорските салони и фитнес залите.

Идват времена на изпитание, които не са само икономически. Ще се загубят човешки животи, и то на тази които обичаме, тези които са ни отгледали, не скри ген. Мутафчийски. 

Да не ги разочароваме с нашето безхаберие, призова генералът.  

"Не ме питайте за фризьорските салони и будките за банички, това ще означава, че изобщо нищо не сте разбрали", помоли шефът на ВМА.

"Да си дадем шанс бурята да отмине с по-малко загуби", призова шефът на Кризисния щаб. 

"На практика с 30 процента се увеличи броят на заболелите за един ден. Вече са 41. В Германия се увеличиха с 50%. Цяла Европа налага безпрецедентни мерки въпреки ясното съзнание за икономическия ефект.

Въпросът е за физическото оцеляване на населението на Европа и света. Слава Богу, децата ни са пощадени! Но имаме възможност да спасим и нашите баби и дядовци и по-възрастни роднини и трябва да го направим! Опитайте се да спасите вашите възрастни родители. Опитайте се да спасите вашите баби и дядовци, вашето магазинче ще оцелее", завърши емоционалното си изказване генерал Мутафчийски.

Източник/ци: https://lupa.bg/n

Следвайте "Буднаера" в Телеграм

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме. Благодарим Ви!