Проф. Мутафчийски: Задава се епидемия с невиждана ярост

“Става въпрос за физическото оцеляване на населението на Европа. И то на една определена част от това общество – нашите родители, нашите баби и дядовци”, каза председателят на националния оперативен щаб ген. майор Венцислав Мутафчийски на пресконференция в събота вечер.

В събота имаше 10 нови случая на коронавирус в България. Така заразените у нас станаха 41. Двама души починаха като резултат от COVID-19.

Според него наложените мерки от правителството не дават необходимия резултат и показват, че българското общество не осъзнава опасността от пандемията от COVID-19. “Днес на централни места в София животът продължаваше без никакви смущения. (…) Не бива да бъдем лекомислени”, каза той.

В петък правителството въведе забрана за посещенията в дискотеки, барове, ресторанти, заведения, кина, театри и молове. Но всички други магазини и търговски обекти, които не са в голям търговски център, могат да продължат работа нормално. Целта на мерките е да не се допуска събирането на много хора на едно място, но и да не се навреди на бизнеса прекалено, стана ясно на пресконференция в Министерски съвет в събота следобед.

“Към нас се задава една епидемия, която е с невиждана ярост в човешката история”, каза проф. Мутафчийски. “Ние трябва да бъдем изключително отговорни към нас самите, към нашите близки, възрастни родители, приятели и колеги”.

Затова проф. Мутафчийски ще предложи на Министерски съвет да приложи възможно най-твърдите мерки. Това означава да останат отворени само магазините за хранителни стоки, аптеките, бензиностанциите, банките, застрахователните институции и държавата.

Първоначалната наредба на Министерство на здравеопазването, въведена на 13-ти март, въвеждаше точно такива забрани. Няколко часа по-късно втора версия на забраната беше публикувана с корекции, които позволяват работата на повечето магазини и търговски обекти.

“Предстоят ни времена на изпитания. Ще се загубят човешки животи и то на тези, които обичаме. Тези, които са ни отгледали и тези, които се радват на нашите успехи. Ние не бива да ги разочароваме в нашето безхаберие”, призова проф. Мутафчийски.

Източник: svobodnaevropa.bg

Източник/ци: https://www.informiran.net/

Ако този материал Ви харесва, помогнете ни да го популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

Научете за преследването на Фалун Гонг от ККП (Китайската комунистическа партия)

Преследването на Фалун Гонг: Насилствено потискане на 100 милиона души

Настоящите събития в Китай предоставят ясен избор на длъжностните лица и гражданите в страната, както и на хората по цял свят: подкрепа или противопоставяне на преследването на Фалун Гонг. Историята ще запише избора на всеки човек.

Необходимо ли е да се осъди комунизма: Фотоархив на комунистическите зверства

ДЕВЕТ КОМЕНТАРА ЗА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ

КАК ПРИЗРАКЪТ НА КОМУНИЗМА УПРАВЛЯВА НАШИЯ СВЯТ

Осъдете комунизма, напишете заявление и Вие...